Bjørndal-drapet:

Politiet bekrefter: Siktede lånte penger av drapsofferet

- All tidligere kontakt mellom dem inngår i etterforskningen.

ÅSTED: Krimteknikere jobbet torsdag og fredag på det som beskrives som et krevende åsted. Foto: Henning Lillegård
ÅSTED: Krimteknikere jobbet torsdag og fredag på det som beskrives som et krevende åsted. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet har opplysninger om at mannen som er siktet for å ha drept en kvinne i 30-årene på Bjørndal i tida før drapet flere ganger lånte penger av den nå avdøde kvinnene.

- Vi kan bekrefte at vi er kjent med disse opplysningene. All tidligere kontakt mellom dem inngår i etterforskningen, sier politiadvokat Ingvild Myrold til Dagbladet.

Det var TV 2 som først omtalte låneopplysningene. Ifølge kanalen skal mannen angivelig blant annet ha lånt en mindre pengesum på minst 1000 kroner for kort tid siden.

Kvinnen ble funnet drept i sin egen leilighet på Bjørndal i Oslo torsdag i forrige uke. En av kvinnens naboer pekte seg fort ut som den antatte gjerningsmannen, og derfor bevæpnet også politiets etterforskere på stedet seg i tilfelle de plutselig skulle møte den mistenkte mannen.

POLITIADVOKAT: Ingvild Myrold.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
POLITIADVOKAT: Ingvild Myrold. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Åstedet i saken beskrives som krevende og de kriminaltekniske arbeidene på stedet har tatt tid. Ifølge TV 2 ble kvinnen knivstukket flere ganger. Hun er ennå ikke endelig identifisert, men politiet mener det er gode grunner til å anta at det er kvinnen som er registrert på adressen som er drept og har derfor varslet hennes pårørende.

Mannen satt fredag i et langt avhør hvor han snakket om sin kjennskap til det som har skjedd, men forsvarer Mette Yvonne Larsen ville ikke si hvordan han stiller seg til drapssiktelsen. Politiet sier han har knyttet seg til handlingen.

Siktede underlegges nå en prejudisiell vurdering, en foreløpig vurdering av om han er tilregnelig.

- Resultatet av den prejudisielle vurderingen er ikke klar. Politiet har mottatt foreløpig obduksjonsrapport, men av hensyn til etterforskningen kan vi ikke si noe mer om denne, sier politiadvokat Myrold.

BJØRNDAL: Politiinspektør Grete Metlid forteller om hvordan de har jobbet med det mistenkelige dødsfallet på Bjørndal i Oslo. Hun forteller også om pågripelsen av en mann som er siktet i saken. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer