Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet bekrefter siktelse i Sigrid-saken

Siktet for å ha avgitt falsk forklaring.

LETER FORTSATT: Politiinnspektør Hanne Kristin Rohde bekrefter at en mann er siktet i Sigrid-saken. Foto: Thomas Skaug/Dagbladet
LETER FORTSATT: Politiinnspektør Hanne Kristin Rohde bekrefter at en mann er siktet i Sigrid-saken. Foto: Thomas Skaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi kan bekrefte at et vitne i Sigrid-saken er siktet for falsk forklaring. Vitnet har vært i avhør, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde i en pressemelding.

Vitnet vil ikke bli fremstilt for varetektsfengsling for falsk forklaring.

«I en omfattende straffesak vil det alltid være viktig for politiet å ettergå den informasjonen som kommer opp i forbindelse med avhør i saker som er under etterforskning.

Uriktige eller falske forklaringer til politiet kan i verste fall vanskeliggjøre politiets arbeid og forårsake at politiet bruker ressurser på en gal måte» skriver politiet videre i pressemeldingen.

Det var TV2 som meldte om den dramatiske utviklingen i Sigrid-saken i går kveld.

Etter det Dagbladet får opplyst, mener politiet at mannen ikke snakker sant om hvor han var på et bestemt tidspunkt. Dagbladet har ikke bekreftet hvilket tidspunkt dette dreier seg om.

Tidligere dømt Ingen er så langt siktet for å stå bak forsvinningen til Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

Ifølge VG gikk den nå siktede mannen til politiet med en observasjon av Sigrid, etter å ha hørt om saken i mediene. Avisen skriver at den siktede mannen er fra den savnede 16-åringens nærmiljø.

Politiet har gått gjennom observasjonen og i forbindelse med en rekonstruksjon skal de ha foreholdt ham at den observasjonen han hadde meldt fra om ikke kunne stemme. Nå er han siktet for falsk forklaring i forbindelse med 16-åringens forsvinning

Mannen ble i Gulating lagmannsrett i 2007 dømt for voldtekt.

Avhørt tidligere Mannen har tidligere vært inne til vitneavhør i forsvinningssaken. Politiinspektør Hanne Kristin Rohde ville i går kveld ikke bekrefte overfor TV2 at noen er siktet for falsk forklaring.

Hun avkreftet heller ikke dette.

- Vi vil ikke komme inn på det i dag. Vi må ta noen ting i vårt tempo, sa hun til TV2.

Politiet har fått over 2500 tips og det er utlovet en milliondusør i saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media