Røa-saken

Politiet bekrefter: Sønnen siktet

Avdøde Tor Kjærviks sønn er siktet for drapet på sin far på Røa.

SØNNEN: Seksjonsleder i politiet Anne Alræk Solem om avhøret av siktede. Video: Lars Eivind Bones. Reporter: Angelica Hagen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld ble den profilerte advokaten Tor Kjærvik (70) skutt og drept på Røa i Oslo. En mann i 30-åra ble raskt pågrepet og siktet for drap.

Politiet bekrefter i en pressemelding tirsdag ettermiddag at den siktede er Kjærviks sønn. Det er foreløpig uklart hvordan han stiller seg til siktelsen.

- Han holder på å forklare seg om de faktiske forhold. Han ringte selv politiet fra hjembyen sin og meldte seg, skriver den siktedes forsvarer, John Christian Elden, i en SMS til Dagbladet tirsdag ettermiddag.

Klokka 15 opplyser politiet at siktelsen er utvidet til å gjelde drap og drapsforsøk.

- Knyttet seg til handling

Drapsforsøket gjelder samboeren til avdøde. Hun er fysisk uskadd, men var til steda da hendelsen fant sted, opplyser seksjonsleder Anne Alræk Solem i politiet.

Politiet melder samtidig at den siktede er i avhør og har knyttet seg til handlingen.

- Han forklarer seg om foranledningen, men jeg kommer ikke til å kommentere det nå, sier Solem, og legger til at den siktede er samarbeidsvillig og har sittet i avhør siden 12.00-tida tirsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer