KRISTIANSAND: En 15 år gammel gutt er siktet for dobbeltdrapet på Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48). Det kom fram under en pressekonferanse i Kristiansand onsdag morgen. Video: NTB Scanpix Vis mer

Dobbeltdrapet i Kristiansand

Politiet bekymret over flom av rykter: - Ingen holdepunkter for flere gjerningspersoner

Ifølge politiet spres det masse rykter i ungdomsmiljøet i Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KRISTIANSAND (Dagbladet): Politiet i Kristiansand opplyste i dag tidlig at de har pågrepet og siktet en 15 år gammel gutt for dobbeltdrapet på Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48).

15-åringen har i avhør tilstått drap, og vil klokka 13.30 i dag bli framstilt for varetektsfengsling.

Samtidig har politiet i løpet av dagen sagt at de ikke har noen holdepunkter for at det skal være flere gjerningspersoner involvert.

Rykteflom

Nå går politiet ut med en konkret advarsel om ryktespredning. De ser med bekymring på det de kaller flommen av rykter i ungdomsmiljøet i Kristiansand.

Politiet har i flere kanaler mottatt informasjon om at den nå spres en masse rykter i ungdomsmiljøene i Kristiansand vedrørende en mulig gjerningsperson nr. to etter mandagens knivdrap, skriver Agder politidistrikt i en pressemelding.

- Vi ønsker å understreke at politiet på bakgrunn av både avhør og etterforskning, ikke har noen holdepunkter for en ytterligere gjerningsperson - eller personer, sier sjef Felles kriminalenhet, Terje Kaddeberg Skaar i meldingen.

- Politiet bestreber seg på å gi så korrekt og oppdatert informasjon som mulig, og ber publikum om å behandle rykter fra ungdomsmiljøene med stor varsomhet, sier Kaddeberg Skaar.

Tror på 15-åringen

Politiet har blant annet mottatt en detaljert forklaring av 15-åringen i avhør, der han tilstår drap på de Jakob Abdullahi Hassan og Tone Ilebekk. Han var i omgangskretsen til Hassan, men tobarnsmora Ilebekke ikke skal ha hatt relasjon til noen av de to andre.

Politiet har vært klar på at de setter lit til 15-åringens forklaring.

Det ser mer og mer ut som Ilebekk ble et tilfeldig offer. Politiet sier de tror den siktede 15-åringen var på bussen sammen med Hassan kort tid før drapene.

Hassan tok bussen fra Henrik Wergelands gate i Kristiansand sentrum klokken 15.30 til busstoppet Freyasdalsveien / Marviksveien, som ligger like ved åstedet.

Det er en busstur som tar 10-12 minutter, noe som dermed plasserer Hassan nær åstedet 15.42-15.44. Politiet opplyser at den 15 år gamle gutten, som var i omgangskretsen til Hassan, også var på denne bussen, og viste til videobevis.

OMGANGSKRETS: Politiet forteller at den siktede 15-åringen var i omgangskretsen til Jakob Abdullahi Hassan (14), som ble drept i dobbeltdrapet i Kristiansand mandag. Foto: Politiet / NTB scanpix
OMGANGSKRETS: Politiet forteller at den siktede 15-åringen var i omgangskretsen til Jakob Abdullahi Hassan (14), som ble drept i dobbeltdrapet i Kristiansand mandag. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer

Klokka 16.10, nesten en halvtime etterpå, får politiet melding om knivstikkingen fra AMK.

Vitneavhør

Politiet har også sagt at vitneavhør har vært svært viktige i saken. Dagbladet snakket i går kveld og i dag med en mann som var like ved åstedet mandag ettermiddag, da drapet fant sted.

Han så en mørkkledd mannsperson løpe skrått over veien ved Wilds Minne skole klokka 16.12, to minutter etter drapet var meldt til politiet.

Vitnet, som er blitt avhørt av politiet på stedet og på telefon, forteller at han stusset på oppførselen til personen han så.

- Vi sto og kikket utover gata, der hvor lysene er tent nå. Da så jeg en person som virket stressa. Han kom rett fra åstedet, sier mannen, som beskriver personen han så som en mann i ungdomsåra eller tidlig 20-åra. Han hadde mørk jakke og svart kort hårklipp.

Han sier han er sikker på klokkeslettet fordi han så på telefonen til sin kone, før dattera skulle låne telefonen.

- Han løp skrått over veien, forsvant nedover gata. Han fulgte ikke gangfeltet, sier mannen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer