FORSVUNNET: Milliardærkona Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober 2018. Politiet antar at hun ble bortført på morgenen eller formiddagen. Torsdag frigjorde politiet nye videobilder. Dette er siste nytt i saken. Reporter: Audun Hageskal / Jesper Nordahl Finsveen. Video: Marie Røssland / Lars Eivind Bones / Dagblade... Vis mer

Politiet ber den ukjente syklisten om å melde seg

Tipsene renner inn etter at politiet onsdag bekreftet at Anne-Elisabeth Hagen har forsvunnet. Likevel har ikke de etterlyste personene meldt seg.

Politiet har fortsatt ikke identifisert personene som de i går etterlyste i forbindelse med den antatte kidnappingen av Anne-Elisabeth Hagen.

Under en pressekonferanse fredag formiddag ba politiet innstendig om at personene skal melde seg.

SAVNET: Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet fra sitt hjem i ti uker. Onsdag offentliggjorde politiet saken i håp om tips og informasjon som kan bringe etterforskningen videre. Foto: Privat / Dagbladet
SAVNET: Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet fra sitt hjem i ti uker. Onsdag offentliggjorde politiet saken i håp om tips og informasjon som kan bringe etterforskningen videre. Foto: Privat / Dagbladet Vis mer

150 nye tips

Siden 31. oktober har Anne-Elisabeth Hagen (68) vært savnet fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog. Politiet, som jobbet med saken i all hemmelighet fram til onsdag, antar at hun er bortført og at motivet er økonomisk vinning.

Politiinspektør Tommy Brøske fortalte under politiets tredje pressekonferanse at de har fått inn ytterligere 150 tips siden gårsdagen. Dermed har politiet fått mer enn 250 tips i saken siden onsdag.

- Flere av de tipsene vi har mottatt det siste døgnet dreier seg om aktivitet rundt Futurum-bygget, som vi offentliggjorde via overvåkningsfilmer i går, sa han.

SYKLISTEN: Politiet ber denne syklisten om å melde seg. Foto: Politiet / Skjermdump
SYKLISTEN: Politiet ber denne syklisten om å melde seg. Foto: Politiet / Skjermdump Vis mer

Bes om å melde seg

Overvåkningsfilmene viser en person som 31. oktober klokka 07.36 gikk att og fram ved Futurum-bygget. Dette er Tom Hagens arbeidsplass. 24 minutter seinere registrerer kameraet enda en person gående på strekningen. Denne personen ble forbipassert av en syklist.

- Det er likevel slik at syklisten fortsatt foreløpig ikke er identifisert. Vi ber derfor innstendig om at vedkommende melder seg, sa Brøske.

- De to andre personene som framgår av de samme filmene har vi også fått tips om, men disse er heller ikke identifisert. Vi gjentar derfor behovet om å komme i kontakt med disse eller motta ytterligere opplysninger i saken, sa han videre.

- Hvor sentrale anser dere disse personene i saken?

- Vi anser naturlig nok de to til fots mer interessante enn syklisten, men likevel er det viktig for politiet at alle tre melder seg, sier Brøske til Dagbladet etter pressekonferansen.

VIL HA KONTAKT: Torsdag 10. januar gikk politiet ut med to videoer av personer som ble observert utenfor Tom Hagens arbeidsplass 31. oktober. Politiet antar at hun ble bortført på morgenen eller formiddagen samme dag, og ønsker kontakt med disse personene. Video: Politiet Vis mer

Ønsker flere tips

- Hovedbudskapet i dag er også tips. Vi håper at flere har opplysninger i saken. Vi oppfordrer dere som kan vite noe om å ta kontakt, sa Brøske.

Han oppfordrer publikum til å ta kontakt, så kan politiet selv vurdere om informasjonen er relevant eller ikke.

Politiet ønsker også tips om observasjoner i forkant av 31. oktober 2018, men også sporadiske aktiviteter og observasjoner over et lengre tidsrom.

- Som vi har nevnt tidligere, kan vi ikke utelukke arbeidsplassen, hjemmet eller familiemedlemmer har vært kartlagt eller holdt under oppsikt, sa Brøske

Siste livstegn

Det antas at hun ble kidnappet fra sitt eget hjem 31. oktober i fjor. Politiet mistenker at Tom Hagen kan ha blitt spanet på og kartlagt kort tid før den antatte bortføringen av kona. De siste dagene har politiet drevet intens teknisk etterforskning i og rundt boligen.

Ifølge VG skal Anne-Elisabeth Hagen ha vært i en telefonsamtale tidlig på dagen. Politiet mener at hun ble bortført fra boligen på morgenen eller formiddagen denne dagen.

Politiet har ikke ønsket å bekrefte opplysningene om det som skal være det siste sikre livstegnet fra den savnede kvinnen.

Politiet vet ikke hvor Hagen holdes skjult, og det utelukkes ikke at skjulestedet kan være utenfor Norges grenser.

- Det har ikke kommet livstegn fra fornærmede. Det har derimot heller ikke kommet tegn på at hun ikke er i live, sa politiinspektør Tommy Brøske under den første pressekonferansen.

Krav om løsepenger

Det ble bekreftet torsdag at det ble funnet et skriftlig dokument i boligen med krav om løsepenger og trusler.

Kidnapperne skal ha framsatt et krav om 85 millioner kroner i løsepenger betalt i kryptovalutaen Monero. Dette er ikke bekreftet av politiet. Politiet har derimot opplyst om at det er framsatt alvorlige trusler om hva som vil skje med kvinnen dersom pengene ikke blir betalt.

Både politiet og familiens bistandsadvokat, Svein Holden, har imidlertid vært klare på at familien ikke har etterkommet de mistenkte kidnappernes krav om løsepenger.