Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet ber drapsmannens venner melde seg

- De bør tenke nøye på hva de er tjent med nå, sier politioverbetjent Grete Metlid. Hun tror en rekke personer i Oslo vet navnet på skytteren.

- MELD DERE: Grete Lien Metlid, sjef for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt, ga i dag klar beskjed til de andre involverte som var sammen med skytteren da det uforståelige drapet på Bislett ble begått.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
- MELD DERE: Grete Lien Metlid, sjef for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt, ga i dag klar beskjed til de andre involverte som var sammen med skytteren da det uforståelige drapet på Bislett ble begått. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslopolitiet har på tvers av flere avdelinger satt inn svært store ressurser i klappjakten på mannen som likviderte en 35 år gammel mann på åpen gate på Bislett natt til lørdag.

Drapsetterforskerne har i utgangspunktet liten tro på at gjerningsmannen vil melde seg, men retter nå søkelyset på de andre involverte.

- Meld dere Minst to andre personer, trolig flere, satt i de to bilene som var på åstedet og som like etter skuddet falt forsvant i høy fart. Gjennom media vil nå politiet få drapsmannens venner til å forstå at disse har mindre å tape på å fortelle politiet hva de vet.

- Det er én mann som skjøt. De andre involverte må nå sterkt vurdere hva de er tjent med her. I en så alvorlig sak bør de melde seg og gi sin versjon, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid til Dagbladet.

Hun tror de involverte uansett vil bli funnet av politiet på sikt, men håper en eller flere av personene som har en mer perifer rolle frivillig kan forkorte klappjakten.

- For å si det slik: Vi gir oss ikke. Det vil være klokt av disse personene å ta kontakt med en gang. Det vil alltid være en fordel å bidra til en etterforskning, ikke minst hvis de har en perifer rolle, sier Metlid.

Selv om politiet blant annet har satt i gang tiltak med tanke på flukt til utlandet, tror etterforskerne at personer som ennå befinner seg i hovedstaden har nøkkelinformasjon i saken. Dette kan også dreie seg om bekjente av gjerningsmannen som ikke var på åstedet.

- Vi tror løsningen til denne saken ligger i Oslo, sier politioverbetjenten.

Gode spor På en pressekonferanse i dag bekreftet Metlid, som er sjef for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt, at etterforskerne har sikret viktige spor:

• Tomhylsen fra det ene skuddet funnet ved drosjeholdeplassen på Bislett. Selve prosjektilet kan etter det Dagbladet forstår bli avdekket under obduksjonen av offeret, som i formiddag ikke var gjennomført. Ballistiske undersøkelser av patronrestene kan blant annet avdekke om drapsvåpenet har blitt brukt ved tidligere skyteepisoder. Samtidig kan DNA eller fingeravtrykk finnes på tomhylsen.

• I den enorme mengden opptak fra overvåkningskameraer i Oslo som er innhentet, har politiet allerede funnet video av det som trolig er fluktbilen. Opptaket er ikke godt nok til å avsløre nummerskilt eller andre detaljer, men kan vise seg å bli svært viktig. Enda bedre bilder av de to bilene kan dukke opp i materialet som nå analyseres, men politiet ber alle som har sett biler som ligner natt til lørdag om å melde seg.

Signalementet på gjerningspersonen er en mann i 20-30-åra med asiatisk utseende og halvlangt, mørkt hår som var bakovergredd da han skjøt offeret på kloss hold.

- Vi har hatt en intens etterforskning siden skuddet falt natt til lørdag. Det har vært  hektisk både med avhør her på politihuset og med oppsøkende arbeid og innhenting av informasjon, sa Metlid på pressekonferansen.

SIKRET SPOR: Politiets teknikere har blant annet funnet tomhylsen etter skuddet som drepte 35-åringen. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
SIKRET SPOR: Politiets teknikere har blant annet funnet tomhylsen etter skuddet som drepte 35-åringen. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer