HAR DU VÆRT I DISSE OMRÅDENE?:  Politiet ber personer som har vært i disse to områdene i Os sentrum om å melde seg. Foto: Politiet
HAR DU VÆRT I DISSE OMRÅDENE?: Politiet ber personer som har vært i disse to områdene i Os sentrum om å melde seg. Foto: PolitietVis mer

Politiet ber flere vitner om å melde seg

Én måned etter at Hilda Feste (98) ble funnet død er drapet fortsatt uoppklart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hilda Feste (98) ble funnet drept i sin leilighet på Oshaugen i Os utenfor Bergen sentrum. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot. 

Nå ber politiet flere vitner om å melde seg. De ønsker at personer som har vært i to separate områder i Os sentrum (se kart) melder seg for politiet.

- Dette er området rundt kirkegården begrenset av Postveien, Giskavolden og Byvegen samt området i og rundt Oshaugen, inklusive Gamleheimshagen, fra Landboden til Utgjerde. Vi ber om at alle som var i disse områdene første nyttårsdag mellom kl 1930 og kl 2300 tar kontakt med politiet, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt.

Politiet har fått gjennom avhør fått indikasjoner på at det er personer som har har oppholdt seg i det aktuelle området på det aktuelle tidspunktet som de ikke har fått kontakt med.

420 tips
- Vi har fått inn i overkant av 400 tips eller observasjoner som har bidratt med informasjon inn i saken. På bakgrunn av denne informasjonen kan det angivelig være noen personer som har vært i området på det aktuelle tidspunktet som ikke har tatt kontakt med politiet, sier Onarheim.

Politiet har ikke bearbeidet all informasjonen ennå, men går ut med etterlysningen på nytt i håp om at det er noen nye vitner som vil ta kontakt med politiet.

Han understreker at det er viktig at alle som har vært i områdene tar kontakt med politiet - uavhengig om de har observert noe spesielt.

Alle tips er viktige
- Det er viktig for oss å få inn så mange tips som mulig. Alle tips kan være viktige, og det er en fordel om politiet kan få avgjøre hva som er viktig informasjon. Selv om man ikke har noen konkrete tips, men har oppholdt seg i dette området mellom 19.30 og 23.00 er det viktig at de melder seg, sier Onarheim.

Bakgrunnen for at politiet går ut med denne etterlysningen er at de mener det fremdeles er vitner som de ikke vet hvem er.

Det var klokka 21.20 første nyttårsdag at politiet fikk melding om at Hilda Feste var funnet død. I forkant av dette skal en hjemmesykepleier har åpnet døren til leiligheten hennes og sett at hun ble utsatt for et seksuelt overgrep.

Kort tid etter kom hjemmesykepleieren tilbake sammen med to kolleger, og fant Feste død på soverommet.

FUNNET DØD:  Det var en hjemmesykepleier som varslet politiet om at Hilda Feste (98) var funnet død i sin leilighet 1. januar i år. Foto: Oddbjørn Lunde
FUNNET DØD: Det var en hjemmesykepleier som varslet politiet om at Hilda Feste (98) var funnet død i sin leilighet 1. januar i år. Foto: Oddbjørn Lunde Vis mer