Politiet ber folk komme seg ut av Oslo sentrum

Bekrefter at hovedstaden er rammet av et bombeangrep, som har tatt livet av flere personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Regjeringskvartalet ble i ettermiddag rammet av en kraftig eksplosjon. Dette skjedde litt før 15.30.

I 17-tida kom bekreftelsen fra politiet:

Hovedstaden ble rammet av et bombeangrep.

Flere er drept Flere personer ble drept i angrepet, men skadeomfanget er foreløpig uklart.

- Vi vet ikke hvor mange som er omkommet, opplyser Oslo-politiet.

Stabssjef Einar Aas og fungerende politimester Sveinung Sponheim orienterte i ettermiddag om bombeangrepet på en pressekonferanse ved Politihuset i Oslo.

- Denne situasjonen er veldig uavklart og vi har nå én viktig beskjed til publikum: Kom dere ut av Oslo sentrum og unngå store ansamlinger. Hold dere hjemme. All offentlig kommunikasjon går nå som normalt, sier Aas og Sponheim.

Politiet jobber tidlig i kveld med å sikre åstedet og bombegruppa er på vei inn i Regjeringskvartalet sammen med brannvesenet.

Flere eksplosjoner Foreløpig er det ikke brakt på det rene hva slags bombeangrep Oslo ble rammet av.

PRESSEKONFERANSE: Fungerende politimester Sveinung Sponheim og stabssjef Einar Aas orienterte i ettermiddag om bombeangrepet i Oslo. Foto: JØRGEN BRYNHILDSVOLL
PRESSEKONFERANSE: Fungerende politimester Sveinung Sponheim og stabssjef Einar Aas orienterte i ettermiddag om bombeangrepet i Oslo. Foto: JØRGEN BRYNHILDSVOLL Vis mer

- Det har vært snakk om et kjøretøy i nærheten, men dette har vi ikke brakt på det rene. Det vi vet er at det var en eller flere bomber. Folk har hørt flere eksplosjoner.

PST (Politiets sikkerhetstjeneste) har foreløpig ingen informasjon som kan si noe om bakgrunnen for eksplosjonen, opplyser de på Twitter.

- Vi har ikke noe motiv for denne handlingen, men det har vært mange spekulasjoner. Vi har ikke kunnskap om noen forhåndsvarsel, sier Oslo-politiet.

Stabssjef Einar Aas sier de har trent og jobbet med ulike scenarier tidligere.

- Dette er ikke ukjente fenomen fra utlandet, men det er jo en ny situasjon for Norge, sier Aas.

ENORME ØDELEGGELSER: Store deler av Regjeringskvartalet ble rammet av en kraftig bombe i ettermiddag. Flere personer er drept. Foto: FREDRIK NAUMANN
ENORME ØDELEGGELSER: Store deler av Regjeringskvartalet ble rammet av en kraftig bombe i ettermiddag. Flere personer er drept. Foto: FREDRIK NAUMANN Vis mer