Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet ber folk la bilen stå: - Såpeglatt

17 trafikkhendelser i Oslo-området på fire timer.

UVÆR: Det laver ned på Østlandet, og det får konsekvenser for trafikken. Video: Tor Aage Hansen. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Utover ettermiddagen fredag hagler twittermeldingene inn fra politiet i Oslo:

«Speilblankt.» «Veien stengt.» «Trafikkulykke mellom to biler og en buss.» «To busser med skolebarn har hatt et lite sammenstøt.»

Gjengangeren er det glatte føret.

- Rett og slett såpeglatt

SÅPEGLATT PÅ ØSTLANDET: En minibuss kolliderte fredag ettermiddag med en personbil og kjørte av veien i Erikstadveien i Vestby i Øst politidistrikt. Personbilen havnet på taket utenfor veien. Også i Oslo har det vært såpeglatt i ettermiddag. Foto: nyhetstips.no
SÅPEGLATT PÅ ØSTLANDET: En minibuss kolliderte fredag ettermiddag med en personbil og kjørte av veien i Erikstadveien i Vestby i Øst politidistrikt. Personbilen havnet på taket utenfor veien. Også i Oslo har det vært såpeglatt i ettermiddag. Foto: nyhetstips.no Vis mer

- På en del veier nå er det speilblankt føre, og da blir oppfordringen fra politiet at om man kan la være å kjøre, er det absolutt en fordel, inntil de får strødd eller saltet, sier Oslo-operasjonsleder Tor Grøttum til Dagbladet litt etter klokka 16.

En av de mange som får føle dette på kroppen, er Karen Furuholmen, som ved 16-tida hadde stått blegg fast i trafikken i et kvarter.

- Jeg har brukt to og en halv time fra Majorstua til brua ut til Nesøya, forteller hun, og sier at distansen vanligvis tar en halvtime på en fredag.

GULT FARENIVÅ: Det er fare for mye snø og glatte veier over hele Østlandet fredag kveld. Video: Emilie Rydning / Øystein Sæthre, Foto: Scanpix Vis mer

- Rett og slett såpeglatt

Det som førte til at trafikken ved Nesøya stoppet helt, er at to busser med skolebarn hadde «et lite sammenstøt» på Halsbukta ved 15-tida.

«Alle er ute av bussene, ingen er skadd, og ingen trenger oppfølging. Begge bussene er kjørbare», skrev politiet kort etter i en twittermelding.

Ifølge Tor Grøttum i politiet skyldes «flesteparten» eller i hvert fall «en god del» av de 17 trafikkhendelsene etter klokka 12 i dag det glatte føret.

- Nå er det rett og slett såpeglatt, særlig på småveier. Ut fra at det er så glatt overalt, er det best om man kan unngå å kjøre, sier Grøttum.

19 trafikkuhell

Også i Øst politidistrikt er det svært glatt i ettermiddag.

- Vi har hatt 19 trafikkuhell fra klokka ti i dag, sier operasjonsleder Ronny Årstein til Dagbladet, men legger til at det er et stort område, fra Svinesund til Bollestad.

I et av uhellene støtte en minibuss med elleve personer om bord sammen med en personbil med fire.

Selv om personbilen havnet på taket, kom ingen alvorlig til skade i sammenstøtet - noe Årstein tror kan skyldes at de elleve i minibussen brukte sikkerhetsbelte.

- Seks personer er kjørt til legen for sjekk, sier Årstein til Dagbladet.

GLATT: En lastebil i Tromsø fikk store problemer på det glatte underlaget. Foto: Privat. Klipp: Jostein Sletten / Dagbladet Vis mer

Kø og materielle skader

«Skal være en del materielle skader, men vi kjenner ikke omfanget av skade på person», skrev politiet i Oslo på Twitter etter et trafikkuhell mellom to biler og en buss i Folkvangveien i Oslo ved 15-tida.

Da var nødetatene på vei.

En knapp time seinere sier Grøttum til Dagbladet at det heldigvis ser ut til at det så langt ikke har vært nevneverdige personskader i Oslo politidistrikt.

Den mest følbare ulempen for den jevne trafikant er køene - som er mange og lange selv til å være en fredag ettermiddag.

Flere biler har det derimot gått hardt utover, viser meldingene på Twitter.

ELSPARKESYKKEL: Elsparkesykler er veldig populære, og flere av selskapene holder åpent om vinteren. Men er det egentlig så enkelt å elsparkesykle i snøen? Vi testet! Reporter: Christian Wehus. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

- Jobber på harde livet

Karen Furuholmen er oppgitt av all køen som oppstår, ikke minst på vegne av to barn i en barnehage.

- Jeg skal egentlig hente dem, men jeg vil ikke komme dit på et par timer, sier Furuholmen - som til alt hell har fått noen andre til å hente dem.

- Vi får ta det fortløpende, sier Tor Grøttum i politiet.

- De jobber på harde livet de som skal salte og strø, så når de får kontroll på det, vil det nok bli litt lettere, sier han til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media