Politiet ber folk la bilen stå: - Såpeglatt

17 trafikkhendelser i Oslo-området på fire timer.

UVÆR: Det laver ned på Østlandet, og det får konsekvenser for trafikken. Video: Tor Aage Hansen. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Utover ettermiddagen fredag hagler twittermeldingene inn fra politiet i Oslo:

«Speilblankt.» «Veien stengt.» «Trafikkulykke mellom to biler og en buss.» «To busser med skolebarn har hatt et lite sammenstøt.»

Gjengangeren er det glatte føret.

- Rett og slett såpeglatt

- På en del veier nå er det speilblankt føre, og da blir oppfordringen fra politiet at om man kan la være å kjøre, er det absolutt en fordel, inntil de får strødd eller saltet, sier Oslo-operasjonsleder Tor Grøttum til Dagbladet litt etter klokka 16.

En av de mange som får føle dette på kroppen, er Karen Furuholmen, som ved 16-tida hadde stått blegg fast i trafikken i et kvarter.

- Jeg har brukt to og en halv time fra Majorstua til brua ut til Nesøya, forteller hun, og sier at distansen vanligvis tar en halvtime på en fredag.

- Rett og slett såpeglatt

Det som førte til at trafikken ved Nesøya stoppet helt, er at to busser med skolebarn hadde «et lite sammenstøt» på Halsbukta ved 15-tida.

«Alle er ute av bussene, ingen er skadd, og ingen trenger oppfølging. Begge bussene er kjørbare», skrev politiet kort etter i en twittermelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer