Politiet ber folk sikre løse gjenstander

Uvær og kraftig vind i Nordland fører til vanskelige kjøreforhold.

KRAFTIG VIND: Uvæt i Nordland vil fortsette resten av dagen. Her fra Bodø tidligere i år. Foto: Torstein Rasmussen / NTB scanpix
KRAFTIG VIND: Uvæt i Nordland vil fortsette resten av dagen. Her fra Bodø tidligere i år. Foto: Torstein Rasmussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiet i Nordland ber folk om å ta nødvendige forholdsregler ved å sikre løse gjenstander som kan bli tatt av vinden.

Meteorolog Pernille Borander ved Meteorologisk Institutt, forteller at i dag kommer det til å blåse ganske godt i Nordland.

- Det er vind som kommer fra sør-vest som kan føre til periodevis liten storm. Vi har sendt ut et farevarsel som startet i går, der vi varsler at det lokalt kan komme vindkast opp mot 32 meter i sekundet.

I fjellet kan det også tidvis være liten storm.

I dag har det vært vindkast på over 30 meter per sekund i fjellet i Nordland.

- Tidligere i dag har det til og med vært vindkast på opp mot 50 meter i sekundet i fjellet. I lavlandet er det nå vindkast på rundt 30 meter i sekundet.

Vinden i Nordland er verst på formiddagen, og kommer til å roe seg litt midt på dagen.

- Men i kveld kommer vinden til å ta seg opp igjen, så det kommer til å blåse en god del i kveld. En del byger som kommer til å fortsette å komme inn mot Nordland, og det kommer til å være ruskete resten av dagen.

Borander forteller at det ikke er uvanlig at det er så kraftige vindkast i nord.

- Det er sånt som skjer når vinden står rett inn og skaper kraftige vindfelt.

Vanskelige kjøreforhold

I Nordland har det lenge vært ganske mildt, og det har kommet en god del regn. I Løpet av det siste døgnet har det kommet 71, millimeter regn i Mosjøen i Nordland.

Det er sendt ut farevarsel på vanskelig kjøreforhold i Nordland på grunn av kraftig vind, snøfokk og temperatur på rundt null grader.

Borander forteller at inn mot lørdagen vil vinden begynne å roe seg og resten av helgen vil det komme nedbør i form av snø.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer