DØDE: Olav Hovda (12) døde etter å ha blitt påkjørt av en ukjent bil. I kveld samlet familie og venner seg i sorg i Bedehuset på Klepp i Rogaland. Foto: Privat
DØDE: Olav Hovda (12) døde etter å ha blitt påkjørt av en ukjent bil. I kveld samlet familie og venner seg i sorg i Bedehuset på Klepp i Rogaland. Foto: PrivatVis mer

Politiet ber folk sjekke naboens bil

Politiet har trappet opp jakten på bilen som kjørte ned og drepte 12 år gamle Olav Hovda på Klepp i går. 12-åringens far har gitt politet en beskrivelse av bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

12-åringen var ute og kjørte rulleski langs veien sammen med sin far, da en bil meide ham ned.

I dag ble det klart at tolvåringen ikke overlevde den brutale påkjørselen.

Bilføreren stakk av fra stedet etter påkjørselen, og politiet har nå kalt inn ekstra mannskaper i jakten på personen som kjørte ned og drepte tolvåringen.

De ber også folk være årvåkne, og kikke seg om i nabolaget:

- Se etter biler - Politiet er avhengig av at folk som har en mistanke om noe tar kontakt med oss. Vi ber også folk om å se seg litt ekstra godt om i nabolaget etter biler som kan være skadet og som kan settes i forbindelse med ulykken, sier lensmann Hans Kyllingstad ved Klepp lensmannskontor til Aftenbladet.

Olav Hovda og faren skal begge ha vært utstyrt med refleksvester da de var ute og kjørte rulleski. Påkjørselen skjedde også på et sted der veien er oversiktlig.

Faren gikk foran og gutten bak, på rulleski langs veien. Gutten ble påkjørt bakfra.

Poltiet mener at flere vitner må ha sett den aktuelle bilen. De mener det dreier seg om en mørk, eller muligens rød bil.

12-åringens far har kommet med en beskrivelse av bilen.

- Faren har en formening om hva slags kjøretøy det dreier seg om, og har sagt litt om det. Det går på fasong og farge. At det var en personbil, og at bilen var mørk, muligens rød. Men han var naturlig nok mest opptatt av gutten, sier lensmann Hans Kyllingstad ved Klepp lensmannskontor til Dagbladet.

Lokal vei Politiet har også fått en rekke tips i saken.

STAKK AV: 12 år gamle Olav Hovda ble kjørt ned av en bil da han var ute og kjørte rulleski på Klepp i går kveld. Bilføreren stakk av fra stedet. I dag ble det klart at 12-åringen ikke overlevde skadene. Foto: Magnar Larsen
STAKK AV: 12 år gamle Olav Hovda ble kjørt ned av en bil da han var ute og kjørte rulleski på Klepp i går kveld. Bilføreren stakk av fra stedet. I dag ble det klart at 12-åringen ikke overlevde skadene. Foto: Magnar Larsen Vis mer

- Det kommer inn en del tips om biler, men vi har ikke noe gjennombrudd.

Veien gutten ble kjørt ned på, er en lokalvei.

- Den er nokså lokal, men det er en del personer i det området som bruker den på vei til Bryne, sier Kyllingstad.

I kveld var det minnestund for 12-åringen i bedehuset på Klepp. Det ble tent lys og lagt ned blomster både der og ved ulykkesstedet.

I kveld samlet flere hundre mennesker seg i sorg i bedehuset på Klepp, der Olav Hovdes far i mange år har vært en nøkkelperson.

- Olav er hjemme i himmelen, sa familien i en uttalelse under minnestunden, ifølge VG.

12-åringen var en aktiv gutt, blant annet i det lokale fotballaget.

ÅSTEDET: Sørgende har lagt ned blomster og tent lys der 12-åringen brutalt ble kjørt ned fredag kveld. Foto: Olav Kuven
ÅSTEDET: Sørgende har lagt ned blomster og tent lys der 12-åringen brutalt ble kjørt ned fredag kveld. Foto: Olav Kuven Vis mer