Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet ber foreldre snakke om kidnappingsforsøkene

- Viktig at barna bevisstgjøres, sier politiet etter to overfall på tenåringsjenter på to dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag ble ei 15 år gammel jente på vei til skolen overfalt og forsøkt dratt inn i en bil i Fet. Det skjedde bare et døgn etter at det samme skjedde med en 13-åring i Eidsvoll.

Jentene har gitt ulike beskrivelser av varebilene de så, men politiet samordner nå opplysninger for å finne ut om samme mann kan stå bak.

- Undersøker sammenheng I går klarte 13-åringen å kjempe seg løs fra gjerningsmannen, men han skal ha jaget henne i bil. Jenta ble liggende med lettere skader på bakken til hun ble funnet etter en time.

Det ble ikke utvekslet ord mellom gjerningsmannen og jenta.

- Det er naturlig at vi undersøker om det er noen sammenheng mellom disse sakene, men det er for tidlig å si om det faktisk er det, sier politiførstebetjent Bjørn Christian Willersrud ved Eidsvoll politistasjon til Dagbladet etter at det nye overfallet ble kjent i dag.

- Snakk med barna Willersrud forteller at det går tilsynelatende greit med den 13 år gamle jenta som, men at hun naturlig nok er preget av hendelsen. Jenta pådro seg en forstuet fot da hun flyktet.

Politiet vil ikke skape for mye frykt, men mener andre barn må få vite om kidnappingsforsøkene.

- Vi oppfordrer foreldre til å informere og prate med barna sine om det som er skjedd. Man skal ikke miste trygghetsfølelsen, men det er viktig at barna bevisstgjøres, sier Willersrud.

Sjekker mange tips Politiet på Eidsvoll har fått inn flere titalls tips fra i går

- Nå er vi i gang med å gå alle tipsene etter i sømmene, sier politiførstebetjenten.

De er spesielt interessert i tips om en rød kasse- eller varebil.

- Den skal ha hatt vinduer over hele sida, og sota vinduer fra bak førerdøra. Den hadde todelt sidehengslet bakdør og gule skilter. Vi har fått flere tips knyttet til samme type bil, men det er for tidlig å si om det er rett bil. Vi kartlegger nå kjøreruten forut og i etterkant av hendelsen, sier Willersrud.

Snakket ikke Den 13 år gamle jenta som ble utsatt for den skremmende hendelsen pådro seg en forstuet fot i flukten fra stedet.

- Det ble ikke utvekslet ord mellom gjerningsmannen og jenta.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media