Mange fulle ungdommer i Fredrikstad

Politiet ber foreldre ta grep

Oppfordrer foreldre til å ringe barna sine jevnlig etter meldinger om fyll i Fredrikstad sentrum. Ellers har feiringa gått rolig for seg på Østlandet.

FYLL I FREDRIKSTAD: Politiet melder om mange berusede personer i Fredrikstad 17. mai. Foto: Shutterstock / NTB
FYLL I FREDRIKSTAD: Politiet melder om mange berusede personer i Fredrikstad 17. mai. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Øst politidistrikt melder mandag ettermiddag om mange sterkt berusede unge som har samlet seg i Fredrikstad sentrum. En del skal nærme seg ute av stand til å ta vare på seg selv.

På Twitter oppfordrer politiet foreldre til å «ta større ansvar» og holde kontakt med barna sine med jevne mellomrom på nasjonaldagen.

- Vi jobber kontinuerlig med å samle opp og få tak på foreldre. Noen blir henta, mens andre sender vi hjem i taxi på foreldrenes regning, sier operasjonsleder Terje Marstad til Dagbladet.

Ifølge Marstad er ungdommene de sender hjem i alderen 14 til 16 år.

Anmeldt etter obskøne seksualiserte bevegelser»

En beruset mann i 20-åra er også bortvist fra Fredrikstad sentrum og anmeldt for ordensforstyrrelser, samt for å ha «fremvist obskøne seksualiserte bevegelser mot politi og andre».

Bortvist ble også en russebuss som skal ha vært i bevegelse mens to til tre personer var på taket. Sjåføren i bussen hadde på seg hørselvern, og hadde ikke fått med seg hendelsen.

- Den kjørte sakte, men det er likevel skummelt. Det er høyt å falle ned fra taket av en buss. Sjåføren var forståelsesfull og glad for at vi påpekte det. Med et så voldsomt volum inni bussen er det begrensa hva man får med seg, sier Marstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer