Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet ber om å få bli bevæpnet

På grunn av terrortrusselen.

BEVÆPNET I SOMMER: Politiet ber justisdepartementet om midlertidig bevæpning etter den nye terrortrusselen mot landet. Her fra under terrortrussel-dagene i sommer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BEVÆPNET I SOMMER: Politiet ber justisdepartementet om midlertidig bevæpning etter den nye terrortrusselen mot landet. Her fra under terrortrussel-dagene i sommer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en pressemelding gjør Politidirektoratet det klart at de har bedt justis- og beredskapsdepartementet om samtykke til å bevæpne norsk politi inntil videre. Bakgrunnen er trusselvurderingen fra PST der forsvar og politi blir utpekt som mulige terrormål.

- Med utgangspunkt i trusselvurderingen fra PST, som ble kjent tidligere denne måneden, har Politidirektoratet vurdert ulike tiltak, herunder spørsmål om bevæpning. En politifaglig anbefaling er sendt Justis- og beredskapsdepartementet, heter det i pressemeldingen.

- Etter en helhetsvurdering har vi kommet fram til at politiet trenger et ekstra verktøy for å møte denne nye trusselen. Derfor ber vi om samtykke til at uniformert mannskap i vakt- og beredskapstjeneste bevæpnes med pistol inntil videre, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård.

I anbefalingen heter det at uniformert innsatspersonell i kategori IP 1, 3 og 4 bør bære pistol, i tillegg til livvakttjenesten som allerede er bevæpnet i det daglige.

Justisdepartementet skal avgjøre saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!