Politiet ber om åtte uker varetekt for drapssiktet i Fredrikstad

37 år gammel mann drept etter skyteepisode.

ÅTTE UKER: En mann ble skutt og drept i Enggata 52 på Østsiden i Nabbetorp i Fredrikstad i går. Politiet ber om åtte uker fengsling for den drapssiktede 46-åringen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
ÅTTE UKER: En mann ble skutt og drept i Enggata 52 på Østsiden i Nabbetorp i Fredrikstad i går. Politiet ber om åtte uker fengsling for den drapssiktede 46-åringen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet ber om at den 46 år gamle mannen som er siktet for å ha drept en 37 år gammel mann i Fredrikstad lørdag, varetektsfengsles i åtte uker.

Mandag formiddag fremstilles den drapssiktede mannen for varetektsfengsling.

- Vi begjærer fengsling på grunnlag av siktedes forklaring og øvrige omstendigheter i saken, sier politiadvokat Arild Eikaas til NRK.

Han begjærer mannen fengslet i åtte uker med mediekontroll.

- Hovedregelen er fire uker, men det er sommertid, og en drapssak tar åpenbart mer enn åtte uker å etterforske. Vi ber derfor om et unntak og begjærer åtte uker, sier han.

46-åringen har tilstått å ha skutt og drept 37-åringen, men har foreløpig ikke erkjent straffskyld.

Det var lørdag kveld at 37-åringen, som var norsk statsborger med iransk bakgrunn, ble funnet livløs i boligen sin etter at politiet fikk melding om en skyteepisode. Mannen ble senere erklært død av helsepersonell.

46-åringen meldte seg selv for politiet like før midnatt natt til søndag. Han er norsk statsborger, men opprinnelig fra det tidligere Jugoslavia.

Relasjonen mellom de to er foreløpig uklar, men de var ikke i familie, opplyser Eikaas.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer