Drapsetterforskning i Nes:

Politiet ber om dashcam-videoer

Politiet etterspør video fra veistrekninger i nærheten av hytta.

30 år gamle Jonas Aarseth Henriksen ble funnet død ved en hytte i Nes i Ringerike torsdag 20. august. Politiet har satt i gang en drapsetterforskning. Video: Kristian Ridder-Nielsen. Reporter: Madeleine Hatlo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NES / OSLO (Dagbladet): Politiet ber nå publikum om video fra dashbordkamera på flere veistrekninger i området rundt hytta der 30 år gamle Jonas Aarseth Henriksen ble funnet død denne uka.

30-åringen ble funnet død i nærheten av ei hytte øst for Vestre Bjonevatnet ved i Nes i Ringerike, og politiet iverksatte søndag drapsetterforskning.

Etterforsker bredt

I en pressemelding skriver politiet at de har gjennomført flere vitneavhør og at de har en bred etterforskning. Ingen er foreløpig pågrepet i saken.

- Vi jobber med gjennomgang av den informasjonen vi fortløpende henter inn gjennom både avhør av vitner og gjennomgang av materialet, sier politiadvokat Tine Henriksen.

Politiet ønsker opplysninger og observasjoner av personer eller kjøretøy i tidsrommet mandag 14. august til torsdag 17. august i området og innfartsårer inn mot Vestre Bjonevatnet og fylkesvei 2320 fra Bjonevika til Bjoneroa.

Ber om video

Politiet ber også personer som har kjøretøy med dashbordkamera som i tidsrommet torsdag 17. august mellom 05.00 og 18.00 har kjørt disse strekningene om å ta kontakt med politiet:

  • E16 Hallingby til Nes i Ådal
  • Fylkesvei 2320 Bjonevika - Bjoneroa
  • Fylkesvei 245 Jevnaker - Flubergbrua

- Hva er årsaken til at dere er interessert i akkurat disse veistrekningene?

- Det er ulike vurderinger, som har klar sammenheng med hvor fornærmede ble funnet, sier Henriksen til Dagbladet.

Fornærmet i straffesaker

Henriksen har, både i lokalavisintervjuer og på egen Facebook-profil, uttalt seg om at han har vært utsatt for trusler fra flere hold.

Politiet har bekreftet at han var fornærmet i flere straffesaker som var under etterforskning.

Henriksen vil ikke utdype hvilken type straffesaker dette var snakk om, og hvorvidt disse straffesakene har tilknytning til trusselepisodene Henriksen selv har omtalt.

- Har dere mistenkte i saken?

- Ingen er pågrepet. Utover det kan jeg ikke kommentere dette, sier politiadvokat Tine Henriksen.

Ber hytteeiere sjekke

Politiet ber også hytteeiere og grunneiere i området øst for Vestre Bjonevatnet om å undersøke om det kan ha vært uvedkommende på hytte eller tomt i tidsrommet mandag 14. august til torsdag 17. august.

- Vi ber om at personer som har informasjon som kan være relevant tar kontakt med politiet, skriver Henriksen i pressemeldingen.

Det var bekjente av Aarseth Henriksen som tok kontakt med politiet og meldte om bekymring da de ikke fikk kontakt med ham. Politiadvokat Tine Henriksen vil ikke utdype hva han gjorde på hytta, og når han dro dit.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer