Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet ber om hjelp i drapssak

Politiet ønsker private overvåkningsvideoer i forbindelse med drapssaken i Sandefjord.

ALLTID BLID: - Hun var alltid imøtekommende, alltid blid, tok alle inn. Det forteller Charlotte Pedersen om barndomsvenninna Thea Halvorsen Braavold, som ble drept i Sandefjord 2. februar. Video: Bjørn Langsem Vis mer

Politiet ønsker videoer fra dashcam og private overvåkningskameraer i forbindelse med drapet på Thea Halvorsen Braavold (31) i Sandefjord søndag 2.februar.

Politiet ber nå privatpersoner som har bilder eller video fra egne overvåkningssystemer om å ta kontakt.

DREPT: Thea Halvorsen Braavold (31). Foto: Privat
DREPT: Thea Halvorsen Braavold (31). Foto: Privat Vis mer

- Videoer fra dashcam i biler eller fra privatadresser i områder rundt Sandefjord sentrum er av spesiell interesse for oss, sier politiadvokat An Eline Rimstad Johansen i en pressemelding.

Politiet ber videre om at personer som har kjørt i aktuelt område i perioden 31. januar klokken 18:00 til 2. februar klokken 16:30, tar kontakt med politiet.

Det samme gjelder personer som har privat overvåkningsutstyr på eiendommen sin som er rettet mot vei eller fortau.

BER OM HJELP: Politiet etterlyser hjelp om videoer fra dashcam og private overvåkningskameraer fra dette området i Sandefjord. Foto: Politiet
BER OM HJELP: Politiet etterlyser hjelp om videoer fra dashcam og private overvåkningskameraer fra dette området i Sandefjord. Foto: Politiet Vis mer

- Det er ofte kort lagringstid for slike videoer, og det er derfor viktig at slike videoer sikres så fort som mulig, understreker Rimstad Johansen i pressemeldingen.

Fengslet i fire uker

45-åringen som er siktet for drapet på Thea Halvorsen Braavold (31) i Sandefjord, ble tirsdag fengslet for fire uker med brev-, besøks- og medieforbud, samt full isolasjon i to uker.

Den drapssiktede mannen er Braavolds kjæreste og samboer. Kvinnen ble funnet død av venner i deres felles bolig søndag ettermiddag, og 45-åringen ble pågrepet uten dramatikk et annet sted i byen et par timer seinere.

I tingretten framsto den siktede svært medtatt. Han slet med å svare på dommerens spørsmål om personalia, og svarte heller ikke på om han spørsmål om han forsto rettens avgjørelse om fengsling.

AVBRØT AVHØRET: Forsvareren til den drapssiktede mannen i Sandefjord, Jonny Sveen, sier at den drapssiktede mannen ikke var i stand til å la seg avhøre mandag. Video: Bjørn Langsem. Reporter: Trym Mogen Vis mer

Tirsdag møtte også flere opp utenfor den avdøde 31-åringens flermannsbolig, for å legge ned lys og minnes Halvorsen Braavold.

- Thea har alltid vært ei fantastisk jente. Hun var alltid imøtekommende, alltid blid og tok alle inn. Hun hadde en sangstemme uten like og et hjerte av gull, sa blant annet bardomsveninna Charlotte Pedersen til Dagbladet.