Angrepet på Kongressen

Politiet ber om hjelp: Slipper 26 bilder

Utlover dusør til de som kan hjelpe med å identifisere flere av inntrengerne i Kongressen.

ETTERLYST: Politiet går ut med en etterlysning etter blant andre denne mannen - allerede av flere medier identifisert som Jake Angeli. Foto: DC Police Department
ETTERLYST: Politiet går ut med en etterlysning etter blant andre denne mannen - allerede av flere medier identifisert som Jake Angeli. Foto: DC Police Department Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var onsdag kveld at det brøt ut fullt kaos utenfor Capitol Hill i USAs hovedstad Washington DC. Her satt hele Kongressen samlet, da de formelt skulle erklære Joe Biden som landets nye president.

Flere personer stormet sperringene og kom seg helt inn i Kongressen. 80 personer er pågrepet, og totalt fire personer mistet livet under angrepet.

Nå ber politiet om hjelp til å identifisere flere av personene som tok seg inn i Capitol Hill. En rekke bilder fra kameraovervåkningen frigis, og det utloves en dusør på opptil 1000 dollar til de som kan hjelpe.

Tipserne bes om ikke å gripe inn selv, men varsle politiet, dersom de har info om personene.

Ifølge CNN har flere av personene inne i bygget allerede gått til politiet.

Mer enn 50 betjenter i politiet ved Capitol Hill og i Washington skal ha blitt skadd i angrepet. Flere av disse skal være alvorlig skadd.

Foto: DC Police Department
Foto: DC Police Department Vis mer

Capitol-politiet opplyser at mer enn 80 personer er arrestert, 68 av dem i går kveld.

- Jeg ber om at de som angrep demokratiet i går, blir stilt til rette for det. Det som skjedde i går er terrorisme, sa borgermester i byen, Muriel Bowser, på en pressekonferanse torsdag.

Det understrekes at politiet står foran en stor jobb med å spore opp de som deltok i angrepet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer