Politiet ber om hjelp til å finne gravskjenderne

Politiet ber publikum om hjelp til å oppklare hvem som står bak gravskjedningen på Ranheim kikegård utenfor Trondheim lørdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet kan flere vitner ha sett personene som veltet 40 gravstøtter på Ranheim kirkegård utenfor Trondheim lørdag kveld.

- Vi har avhørt ett vitne, men har fortsatt ingen mistenkte i saken. Vi oppforderer publikum som mener de kan bidra til oppklaringen, om å ta kontakt med politiet, sier vaktleder Geir Olav Granbo ved krimvakta i Sør-Trøndelag ppolitidistrikt til NTB.

Hærverket ble oppdaget da brannvesenet lørdag klokken 22.25 fikk melding om brann i et uthus ved Ranheim kirke, opplyser operasjonsleder Berit Sjømæling Hovin i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB. Hun sier politiet foreløpig ikke har noen mistenkte i saken.

Rask utrykning

Politi og brannvesen rykket raskt ut og fikk kontroll over brannen i det frittstående uthuset, som var en Moelven-brakke. Brakken sto inne på kirkegården, men langt fra kirken. Brannen ble raskt slukket, og det var ikke fare for at kirken skulle bli antent, ifølge Sjømæling Hovin.

Politiet oppdaget de veltede gravstøttene under etterslokkingen av brannen.

Personer observert

Politiet har sikret tekniske spor, blant annet spor i gresset, og vitner har observert personer på kirkegården lørdag kveld, skriver adressa.no.

Det ble gjennomført søk med hund i området lørdag kveld uten resultat. Tekniske undersøkelser ble også gjennomført natt til søndag for å sikre eventuelle fingeravtrykk.

- De tekniske undersøkelsene vil fortsette søndag, opplyser operasjonsleder Berit Sjømæling Hovin.

(NTB)