Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet ber om nye tips

STAVANGER (Dagbladet): Klokka 02.04 blir Tina Jørgensens drapssiktede kjæreste observert i Stavanger sentrum. Seks minutter seinere blir Tina sett ved åstedet. - Det er spekulativt at min klient skal ha kommet seg dit ut på så kort tid, sier advokat Atle Helljesen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går, 14 måneder etter at drapet ble begått, gikk politiet ut og ba om å få nye vitneobservasjoner fra Bybrua i Stavanger.

Bakgrunnen for etterlysningen er at politiet ikke vet hvordan den siktede kjæresten skal ha kommet seg fra sentrum til drapsstedet på Grasholmen.

Etterforskerne fester lit til en hittil ukjent observasjon. Et vitne så en kvinne gå alene på andre siden av Bybrua, like ved åstedet, klokka 02.10.

- Vi legger til grunn at denne kvinnen var Tina Jørgensen, sier politiavdelingssjef Torbjørn Knutsen.

- Spekulativt

I går ba han om observasjoner av enslige menn på Bybrua i tidsrommet 02.00- 02.15. Siktede i saken ble sist sett da han ble videofilmet på gatekjøkkenet Smuget klokka 02.04.

- Dette opptaket er blitt framstilt som et bevis mot ham, men det stadfester bare hans egen forklaring. Det blir veldig spekulativt at han skal ha kommet seg ut dit til 02.10, sier advokat Atle Helljesen, som forsvarer 23-åringen.

Politiet avviser på sin side at drapet må ha skjedd like etter 02.10.

- Vi vet ikke hva Tina har gjort etter dette. Det er ikke gitt at hun var hjemme noen minutter etterpå, sier Knutsen.

- Stemmer ikke

Advokat Helljesen er kritisk til at politiet går ut til publikum nå.

- Når man spør folk 14 måneder etterpå, er det fare for at det kommer fram uriktige opplysninger.

I dag blir det nye avhør av siktede, og nok en gang vil tidspunktene for hans tur hjem stå sentralt. Politiet mener at Tinas kjæreste lyver når han forteller hvor lang tid det tok.

Hele Norges coronakart