FUNN: Politiet heiset i går opp blant annet denne gjenstanden fra elva. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
FUNN: Politiet heiset i går opp blant annet denne gjenstanden fra elva. Foto: Per Flåthe / DagbladetVis mer

Politiet ber om nytt rettsmøte for mannen som forklarte at samboeren drepte Kari (56)

Uvanlig vending i drapssaken i Skien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nedre Telemark tingrett ville i går løslate mannen som er siktet for legemsbeskadigelse og for å ha motarbeidet etterforskningen i forbindelse med det antatte drapet på Kari Grønnestad, som forsvant i 2012, 56 år gammel.

Mannens samboer (31) er datter av Grønnestad, og hun er siktet for å ha drept sin mor.

Politiet anket løslatelsen av mannen til lagmannsretten, og han sitter derfor enn så lenge bak lås og slå. Men nå har politiet varslet mannens forsvarer Tollef Skobba, om at de ønsker et nytt rettsmøte i tingretten, hvor de trolig ønsker å framstille mannen på et annet grunnlag enn i går.

- De ber om et nytt rettsmøte for min klient. Jeg har ikke fått begrunnelsen deres ennå, men jeg må si at jeg er ganske oppgitt nå, sier Skobba til Dagbladet.

Det er uklart om påtalemyndigheten vil frafalle anken til lagretten og heller forsøke å få mannen fengslet på det nye grunnlaget, eller om de ser for seg parallelle prosesser.

Datteren anker Grønnestads 31 år gamle datter ble i går varetektsfengslet i fire uker, siktet for å ha drept sin mor. Hun nekter i likhet med mannen straffskyld, og anker avgjørelsen til lagmannsretten.

Kvinnens forsvarer, Bjørn Nærum, sier til Dagbladet at 31-åringen har det vanskelig.

- Det er én ting å være siktet for drap, og at det er drap på mora gjør det bare verre. Hun har det veldig vanskelig i varetekt, sier Nærum onsdag morgen.  

- Vi anker beslutninger om å varetektsfengsle henne i fire uker. Hvordan det går, får vi se. Det dukker opp nye ting i saken hele tida, så vi får bare følge med, sier han.

Samboeren forklarte seg Politiet har trodd at det ikke lå noe kriminelt bak Grønnestads forsvinning i 2012, men dette endret seg søndag, trolig fordi den siktede mannen forklarte til politiet at det var hans samboer som hadde drept sin mor.

Politiadvokat Guro Siljan har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser onsdag morgen.

Ifølge VG har politiet en teori om at datteren senket den døde moren ned i vannet i et jernbur. Politiet mener hun trolig ble drept på et annet sted.

Det ble i går kveld funnet gjenstander i Skienselva, som politiet knytter til drapsetterforskningen. En dykker tok med seg et seil under vann og festet det rundt det politiet omtaler som en gjenstand, før en kranbil heiste det tunge seilet opp med stor forsiktighet. 

Tidligere på kvelden ble det gjort et funn i elva, som ble hentet av en bårebil.

- Positiv og bra dame I 2009 var den antatt drepte Kari Grønnestad med i NRK-serien «Husdrømmen».

Der fulgte dokumentarskaper Are Faaberg seks rusmiddelmisbrukere i to år som fikk muligheten til å kjøpe seg et hus for første gang. 

Faaberg husker Grønnestad godt.

- Hun var en positiv og bra dame. Det var fint å følge henne, og se at hun klarte å etablere seg på egenhånd. Det er tragisk hvis det har gått slik, sa Faaberg til Dagbladet tirsdag.

ANTATT DREPT: 56 år gamle Kari Grønnestad forsvant for snart tre år siden. Hun ble drept, ifølge politiet, som har siktet to personer i saken og hentet opp «interessant funn» i Skienselva. Bildet er tatt i forbinnelse med NRK-programmet «Husdrømmen». Foto: Nils Petter Lotherington
ANTATT DREPT: 56 år gamle Kari Grønnestad forsvant for snart tre år siden. Hun ble drept, ifølge politiet, som har siktet to personer i saken og hentet opp «interessant funn» i Skienselva. Bildet er tatt i forbinnelse med NRK-programmet «Husdrømmen». Foto: Nils Petter Lotherington Vis mer