Politiet ber om ro rundt etterforskningen

- Vi har mye å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ/OSLO (Dagbladet): Politiet holder en pressekonferanse i Tromsø klokken 18 i forbindelse med det antatte drapet på Per Vålnes, skriver Nordlys.

Politiet påpeker tidlig til de fremmøtte journalistene at de ønsker ro rundt etterforskningen.

- Jeg kommer til å verne meg selv, sier regionlensmann Andreas Nilsen, som har hatt en rekke ubesvarte anrop hver dag.

Han har videre fortalt at politiet hadde grunnlag for å sikte de tre som ble pågrepep fredag, men senere sluppet fri.

- Vi er i en fase i arbeidet der vi har mye å gjøre, det er mye som skal analyseres og gjøres. Nå må vi få litt arbeidsro til å gjøre dette arbeidet ordentlig. Vi vil selvfølgelig gi dere svar på alt, men ikke fra dag én, sa politimester Ole B. Sæverud under pressebriefen 18.00.

Politiet sjekket dem ut etter å ha sammenholdt avhøre med øvrige opplynsinger i saken.

- Vi skal gjennomføre nye avhør av de siktede i ukene framover, sier politiet etter spørsmål fra Nordlys.

Festen 1. desember i fjor meldte den 40 år gamle kvinnen Vålnes savnet fra gården på Sagelv ved Storsteinnes i Balsfjord.

Siden april har Målselv lensmannskontor, med bistand fra Kripos, etterforsket forsvinningen som et mulig drap. I 10-tiden onsdag troppet politiet opp på gården og pågrep kvinnen.

26. november, fire dager før Vålnes ble meldt savnet feiret han sin 50-årsdag hjemme i Sagelv i Balsfjord. Det var fire eller fem menn tilstede under festen, i tillegg til Vålnes selv, og hans samboer.

Sentralt vitne Avisa Nordlys vet at politiet i tidsrommet før Kripos ble koblet inn fikk inn et mannlig vitne som regnes som sentralt i saken.

Vitnet har forklart seg om en henvendelse fra den drapssiktede kvinnen som ligger halvannet til to år tilbake i tid. Vitnet har forklart at kvinnen da spurte om han kunne hjelpe henne med å drepe Per Vålnes.

Opplysningen førte til at politiet gjennomførte avhør av flere vitner. Da vitnene ga opplysninger som sammenfalt med vitnets opplysninger, gikk drapsalarmen hos politiet.

Alle de tre som ble famstilt for varetektsfengsling tidligere i dag samtykket til fengslingen. Rettsmøtet ble holdt for lukkede dører.

Politiet mener de tre samarbeidet om drapet på Vålnes, og har holdt tett om dette i 11 måneder.