Politiet ber om tips etter at småjenter skal ha blitt utsatt for overgrep

I et skogholt i Asker.

SKOGHOLT: To mindreårige jenter skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep i dette skogholdet på Borgen i Asker fredag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
SKOGHOLT: To mindreårige jenter skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep i dette skogholdet på Borgen i Asker fredag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overgrepet skal ha skjedd i et skogholt like ved et leilighetskompleks på Borgen i Asker mellom klokken 17 og 18 fredag 2. august. Det er ikke kjent hva slags overgrep det er snakk om, men kriminalsjef i Asker og Bærum politidistrikt, Nina Karstensen Bjørlo, understreker overfor NTB at overgrepene skal være av grov karakter.

Trenger tips Nå ber politiet om tips fra publikum.

- Vi håper at vi ved å ikke gi så mange detaljer om overgrepet, klarer å gå bredt ut og få inn flest mulig tips fra publikum. Av hensyn til jentene vil vi ikke si hvilken alder de har konkret, men vi kan bekrefte at de er under skolepliktig alder, sier Bjørlo til NTB.

Saken ble meldt til politiet fredag kveld. Politiet ber publikum om hjelp med opplysninger som kan bidra til å identifisere den aktuelle gjerningsmannen. Åstedet for overgrepet er sikret, og politiet gjennomfører nå teknisk og taktisk etterforskning av saken.

Mange hensyn å ta - Vi har informasjon om gjerningsmannen som vi jobber med, men vi ønsker svært gjerne flere tips fra publikum som har vært i området der gjerningen har skjedd og gjort observasjoner. Dette gjelder særlig tiden før og etter at overgrepet skal ha skjedd. Politiet ser veldig alvorlig på saken, legger hun til.

Av hensyn til etterforskningen vil Bjørlo ikke svare på hvordan mannen fikk kontakt med jentene. Foreløpig er det gjennomført samtaler med de fornærmede, men ikke formelle avhør.

- Så langt har vi ikke kommet ennå. Jentenes lave alder gjør at vi må ta ekstra hensyn, påpeker kriminalsjefen.

(NTB)

JAKTER TIPS: Politiet jakter tips i saken. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
JAKTER TIPS: Politiet jakter tips i saken. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer