Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet ber om tips etter brann i planlagt asylmottak

Ubebodd og avsidesliggende hus i Tokke har store brannskader etter brann søndag formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det brøt søndag morgen ut brann i et bygg i Tokke som har vært aktuelt å bruke som permanent asylmottak.

Brannen ble meldt like etter klokka halv ti. Litt før klokka elleve var brannen slokket.

- Huset er ikke nedbrent, men det skal være store brannskader, sier politiadvokat Guro Siljan i Telemark politidistrikt.  

Ubebodd Det ubebodde huset er tidligere brukt som evangeliesenter, og ligger ifølge Siljan avsidesliggende til. Foreløpig er det ukjent hva som startet brannen.

En kriminaletterforsker skal gjøre tekniske undersøkelser på branntomta i løpet av dagen. I tillegg vil politiet gjøre avhør av eventuelle vitner.

- Politiet ønsker gjerne tips hvis det er personer i nærheten som har info eller har gjort observasjoner, sier Siljan. 

- Flere hypoteser Sverige har denne høsten blitt rammet av flere påtente branner i asylmottak. 18.november ble et planlagt asylmottak i Grue dessuten trolig påsatt. I starten av desember ble et planlagt asylmottak på Lindås utenfor Bergen også påtent.

Politiet utelukker ikke at det gjelder det planlagte mottaket i Tokke også, men holder alle muligheter åpne.

- Politiet må etterforske ut fra flere forskjellige hypoteser, og en aktuell hypotese er så klart at det kan være påtent. Nå må vi prøve å finne ut om det er en mulig forklaring, eller om det er andre ting som kan ha startet brannen. Politiet er kjent med at det var planlagt et asylmottak i dette bygget, og tar høyde for det i etterforskningen, sier Siljan.

Omdiskutert Ordfører Jarand Felland i Tokke sier diskusjonene har gått på sosiale medier etter at et eiendomsselskap søkte om å få huse 70 asylsøkere i bygget. UDI skulle etter planen ta stilling til søknaden på nyåret.

- Dette er en sak som har blitt en del diskutert på Facebook, og jeg har også deltatt i et informasjonsmøte om saken, sier Felland til NTB.

- Dersom det viser seg at brannen er påsatt, er det utrolig trist og ei fullstendig uakseptabel handling, sier han til nyhetsbyrået.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media