DOBBELTDRAPET: Se pressekonferansen Agder politidistrikt holdt i dag, etter dobbeltdrapet i Kristiansand 5. desember. Video: NTB Scanpix Vis mer

Dobbeltdrapet i Kristiansand

Politiet ber om tips i dobbeltdrapet. Tone (48) og Jakob (14) drept

Tone (48) og Jakob (14) drept i Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND / OSLO (Dagbladet): Politiet i Agder gikk i formiddag ut med navnene på de to som ble knivdrept i Kristiansand i går ettermiddag. Politiet har ingen mistenkte i saken.

Den drepte kvinnen heter Tone Ilebekk (48) og jobbet i Lund barnehage like ved åstedet.

Gutten som er drept heter Jakob Abdullahi Hassan (14) og var elev ved Fiskå ungdomsskole i Vågsbygd.

De to skal ikke ha noen relasjon, ifølge politiet.

- De som har observert han eller hun i sammen, ber vi om å komme med tips til oss, sier sjef for Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar, på en pressekonferanse i dag.

<strong>DREPT:</strong> Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14). Foto: Politiet
DREPT: Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14). Foto: Politiet Vis mer

- Vi mener det er personer som har vært i nærheten av Wilds Minne skole rundt klokka 16.00 i går, som ikke har vært i kontakt med oss. Vi ber de gjøre det, sier Skaar på pressekonferansen.

- Vi ønsker tips om noen som kan ha sett de sammen eller hver for seg. Vi ønsker å kartlegge deres bevegelser så godt det lar seg gjøre. Har de i vært i kontakt med hverandre eller noen andre? sier Skaar.

Ingen mistenkte

<strong>BER OM TIPS:</strong> Sjef for Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar. Foto: Ådne Husby Sandnes / Dagbladet
BER OM TIPS: Sjef for Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar. Foto: Ådne Husby Sandnes / Dagbladet Vis mer

Politiet mener det kan være én eller flere gjerningspersoner. Kripos bistår politiet med både taktisk og teknisk etterforskning.

Mandag kveld og natt til tirsdag gjennomførte de mer enn ti avhør av mulige vitner og hadde rundspørringer i området rundt åstedet. Det har foreløpig ingen direkte vitner til knivstikkingen.

Et stort område rundt åstedet i nærheten av Wilds Minne skole i den sentrumsnære bydelen Lund finkjemmes nå for mulige spor.

Det var klokka 16.10 i går politiet fikk melding om knivstikkingen. Klokka 17.46 fikk politiet bekreftet at kvinnen omkom som følge av skadene. Like etter klokken 18.00 fikk politiet melding om at også gutten døde.

PRESSEKONFERANSE: Sjef for Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar, holdt tilbake på detaljer rundt hendelsen. Politiet oppfordrer vitner og andre personer til å tipse. Video: NTB Scanpix Vis mer

Politiet har fått en rekke tips gjennom natta, og har jobbet for fullt i jakten på en eller flere gjerningspersoner.

- Det jobbes hardt og bredt på flere fronter. Men så langt har vi ingen som peker seg ut som mistenkt i saken. Flere personer har i løpet av mandag kveld og natten vært inne til avhør, men det har så langt ikke ført til gjennombrudd i saken, sier sjef for Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar.

Elev i 9. klasse

14 år gamle Jakob Abdullahi Hassan var elev ved Fiskå skole i Vågsbygd. Han gikk i klasse 9B ved skolen.

- Familien til denne gutten har fått tett oppfølging fra kommunen siden midnatt. Gutten hadde fem søsken og vi setter inn tiltak på de skolene hvor søsknene går, sier ordfører i Kristiansand, Harald Furre til Dagbladet.

Kommunen ble kjent med guttens identitet 00.30-tida natt til i dag. Gutten og hans familie er av somalisk opprinnelse. Abdullahi Hassan er født i Norge.

- Det er tøft å takle en sånn situasjon som det her, og det er svært dramatisk når to mennesker blir drept på høylys dag, sier Furre.

- Det er med sorg vi meddeler at det var en elev ved vår skole som døde som følge av den tragiske hendelsen ved Wilds Minne skole 5.desember 2016, skriver rektor ved skolen, Oddvar Vik, i en melding på skolens hjemmesider.

Jobbet i barnehage

Tone Ilebekk (48) jobbet i Lund barnehage, bare noen hundre meter fra Wilds Minne skole.

- Dette er bare dypt tragisk og et stort tap for oss, skriver daglig leder i barnehagen, Kristin Alfsen, i en SMS til Dagbladet mandag kveld.

KRIPOS LETER: Natt til tirsdag lette kriminalteknikere etter spor på åstedet. Video: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer