Politiet ber om tips om 17-åring

Skal ha blitt bortført fra Namsos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet i Namsos ber om hjelp fra publikum i forbindelse med en sak der en 17 år gammel jente skal ha blitt bortført for to uker siden.

17-åringen har sagt til politiet at hun sto med ansiktet mot en bru i Namsos og holdt på med å ordne skolesekken da en mann plutselig skal ha grepet fatt i henne og dratt henne inn i en bil. Der skal hun ha blitt bundet fast og kneblet, og fått bind for øynene før turen gikk til Oslo.

Underveis skal ikke mannen ha sagt et eneste ord, og det var tilfeldig forbipasserende som fant jenta i en forkommen tilstand i hovedstaden.

- Spesiell sak

Dette skal ha skjedd i begynnelsen av mars. Jenta er nå tilbake i Namsos.

- Dette er en spesiell sak, sier etterforskningsleder Bengt Blom i Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Siden saken ble kjent i media onsdag har politiet mottatt noen tips.

- Vi har fått inn tips, men vi har ikke fått tid til å sjekke dem ut ennå, så vi vet ikke hvor mye hjelp det er i dem. Vi ønsker flere tips i saken, sier Blom.

Ukjent om overgrep

Politiet har fortsatt ikke mottatt resultater fra undersøkelser gjort av jenta ved overgrepsmottaket, og kan derfor ikke si noe om hun ble utsatt for seksuelle overgrep.

- Vi avventer informasjon rundt dette, men det tar tid. Det er en del opplysninger og spor i saken vi må sjekke, forklarer Blom.

Politiet har ikke snakket med 17-åringen etter at hun avga en foreløpig forklaring da hun ble funnet.

- Vi tar sikte på å få i stand en samtale med henne i løpet av neste uke. Nå holder vi på med å avhøre omgangskretsen hennes, sier Blom.


Politiet tar i mot tips på telefon 74212000 eller 02800.


(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer