Dødsgåtene i Kristiansand:

Politiet ber om tvangsinnleggelse av dobbeltdrapssiktet kvinne

Ønsker å kartlegge hennes psykiske tilstand.

SIKTET: Kvinnen (42) er siktet for drap på sin far og sin tidligere samboer. Foto: Privat
SIKTET: Kvinnen (42) er siktet for drap på sin far og sin tidligere samboer. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Politiet har bedt om å få tvangsinnlegge den 42 år gamle kvinnen som er siktet for dobbeltdrap i Kristiansand.

Det får Dagbladet bekreftet av påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar.

- Det er begjært tvangsinnleggelse som er sendt til tingretten. Begjæringen er per nå ikke behandlet, skriver Skaar i en e-post.

Han sier de gjør dette for å få kartlagt kvinnes psykiske tilstand.

Siktet for to drap

Kvinnen er siktet for å ha drept sin far i 2002 og sin tidligere samboer i 2014. I slutten av september ble hun varetektsfengslet og hun har så langt nektet å forklare seg.

- Hun nekter straffskyld og stiller helt uforstående til siktelsen, uttalte kvinnens tidligere advokat, Ole Andreas Thrana, i forbindelse med fengslingen.

Thrana er nå fjernet fra saken, etter at det ble kjent at han og siktede har sendt sexmeldinger til hverandre.

- Det er unødvendig

Kvinnens advokat, Olav Sylte, sier de motsetter seg begjæringen fordi de mener det ikke er grunnlag for å foreta en tvangsinnleggelse.

- Det er unødvendig, uforholdsmessig og i strid med menneskerettighetskonvensjonen om retten til privatliv, sier Sylte til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Det er ikke noen holdepunkter for at det er behov for å kartlegge noen psykisk tilstand.

Siktedes far ble funnet død i badekaret i sitt hjem i 2002, mens hennes tidligere samboer ble funnet død på et hotellrom i 2014. Det var gjennom etterforskningen av dødsfallet i 2014 at politiet fattet mistanke om at dødsfallet i 2002 heller ikke var naturlig.

Politiet har etterforsket dødsfallet i nesten tre og et halvt år. I fjor ble også Kripos koblet inn. Etterforskningen ble holdt hemmelig til kvinnen ble pågrepet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer