Politiet ber rømling om hjelp

Oslopolitiet famler i blinde etter tjenestehunden Arro. Nå ber de den mistenkelige mannen som ble jaktet på av sporhunden om hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den fem år gamle schæferen skulle spore en mann som tok beina fatt og stakk av fra politiet ved Sørkedalen i Oslo onsdag formiddag. I iveren etter å komme i gang, rykket Arro den 15 meter lange linen ut av hendene på hundeføreren og forsvant til skogs etter den flyktende mannen.

- Mannen som stakk av er selve nøkkelen til denne gåten. Å finne ut hvor han tok veien er helt avgjørende for å finne igjen hunden. I verste fall har den skadet seg eller viklet linen inn i vegetasjonen. Da står den i så fall og lider, sier avdelingssjef Ole Vidar Dahl ved hundetjenesten i Oslo politidistrikt.

Gjerne anonymt

Dahl ber mannen innstendig om å fortelle hvor han tok veien innover i skogen onsdag. Først da vil politiet kunne peke ut en sikker retning for hvor de skal lete videre etter den svært spesielle og verdifulle schæferen.

- Han kan melde seg for politiet, media eller andre, gjerne anonymt. Det viktigste er at vi får vite hvor han tok veien innover i skogen. Kanskje han vet hva som er skjedd med hunden, sier Dahl.

Politiet er sikre på at mannen vet han hadde politiet i hælene.

Også torsdag lette mannskaper fra politiets hundetjeneste etter Arro på fritida. Et stort antall frivillige meldte seg også på for å hjelpe, men avdelingssjefen ved hundetjenesten sier at de er avmålte til å ta imot all slik hjelp.

Bekymrer veldig

Dahl sier til NTB at Arro enkelt vil overleve en god stund i skogen på egen hånd, så lenge hunden går fritt og har tilgang til vann.

- Men Arro er svært menneskekjær og ville etter alt å dømme ha oppsøkt mennesker nå. Det bekymrer oss veldig at vi ikke har fått noen tegn på at det har skjedd, sier politiavdelingssjefen.

Hundefører Johan Havstad har hatt Arro i to år, både hjemme og på jobb.

- Det tar to år å trene opp en polititjenestehund. Hundeføreren får bistand fra en hundeinstruktør, og det gjennomføres noen kurs. Men det er hundeføreren som bruker mye av sin egen fritid på opplæringen, sier avdelingssjef Dahl.

I tillegg til det personlige tapet en hundefører vil ha hvis hunden ikke dukker opp igjen i live, vil det være en lang prosess å få trent opp en ny hund.

(NTB-Per-Espen Eriksen)

LETER: Hundepatruljen ved Oslo politikammer søker etter politihunden Arro i Sørkedalen torsdag.