BESLAG: Det ble tatt beslag i flere kunstverk fra Imran Saber (innfelt t.h) da han ble pågrepet og siktet. Han ble løslatt etter kort tid, men er fortsatt siktet i saken. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET / Finest.se
BESLAG: Det ble tatt beslag i flere kunstverk fra Imran Saber (innfelt t.h) da han ble pågrepet og siktet. Han ble løslatt etter kort tid, men er fortsatt siktet i saken. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET / Finest.seVis mer

Politiet beslagla klokker for 664 800 kr hos «Skrue»

Kunst, klokker og kontanter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet har fått Oslo tingretts tillatelse til å ta beslag i kunst, bankkonti, kontanter og klokker tilhørende Imran «Skrue» Saber (37) for til sammen 3,28 millioner kroner. Klokkene er verdsatt til 664 800 kroner.

Bakgrunnen er at Saber i februar i år ble siktet for grovt heleri av sju millioner kroner i perioden 2005 til 2014.

Over 11 millioner til sammen Saber er i tillegg til den nye etterforskningen tiltalt for grovt heleri - av 4,4 millioner kroner fra 1994 til 2009. Politiet har allerede tatt beslag i verdier i tilknytning til denne saken, og de har nå i sum over 11 millioner i heftelser mot Saber.

- Vi har fått medhold i å ta heftelser for beløpet han er siktet for, og det er vi fornøyd med, sier politiadvokat Frank Grimstad Jensen til Dagbladet.
 
- Vi mener dette er utbytte fra straffbare handlinger, og at vi derfor er i kjerneområdet av inndragningsbestemmelsen. Vi må sikre verdier, slik at de kan inndras ved en eventuell fellende dom, sier politiadvokaten.

Politiet har tatt beslag i fem-seks klokker, ifølge politiadvokaten.
 
- De er taksert av forhandlere i Oslo, sier politiadvokat Frank Grimstad Jensen.

- Samme sak Sabers forsvarer Øystein Storrvik argumenterte i retten med at det er sakene reelt sett dreier seg om det samme.

- Retten har en lav terskel for å ta beslag i midler i slike saker, men i denne saken er totalbeløpet blitt kunstig høyt. Vi synes det er et kunstig skille mellom de to sakene, sier Storrvik til Dagbladet.

- All videre positiv utvikling blir vanskelig for Saber når alt han eier har blitt inndratt, sier Storrvik.

Politiet erkjente i retten at den nye saken er en videreføring av den forrige, men at den nye saken er basert på nye opplysninger knyttet til et konkret beløp.

- Relativt høy lønn Av rettens kjennelse går det fram at de sju millionene Saber er siktet for, er lønn han har fått utbetalt fra medsiktede Henning Holstads selskap Taxi 2. Politiet mener ansettelsesforholdet ikke har vært reelt, og at Saber har hatt relativt høy lønn.

Saber og Holstad er siktet for det samme: For å ha bidratt til å sikre utbytte av straffbare handlinger. De nekter begge straffskyld.

Borgarting lagmannsrett har for øvrig vurdert at mistankegrunnlaget mot Holstad er svekket. Dette knytter seg til at et av politiets viktigste vitner i saken har blitt fradømt retten til å jobbe som regnskapsfører, og er blitt tiltalt for grovt underslag.

Holstad har både anmeldt og vitnet mot henne, og han mener hun har et hevnmotiv overfor ham.

- Selv om mistankegrunnlaget kan sies å være svekket som følge av disse omstendighetene er det likevel rettens syn at det foreligger tilstrekkelig grad av sannsynlighet til mistanke mot siktede for å ha forholdt seg som beskrevet i siktelsen, heter det i kjennelsen fra Oslo tingrett.

Holstad og Saber ble pågrepet 11. februar i år. Av kjennelsen går det fran at Holstad ble varetektsfengslet «på grunn av manglende vilje til å utgi dokumenter». Dette er dokumenter som fortsatt ligger hos Oslo tingrett til gjennomgang, før de eventuelt kan leveres til politiet. Holstad har påberopt seg taushetsplikt i saken, og at han har hatt en medhjelperrolle for advokat Per Danielsen, som forsvarer Saber sammen med Storrvik.