Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Politiet beslagla kniv, sier Kristiansen

ARENDAL (Dagbladet): Viggo Kristiansen noterte i sin filofaks at politiet beslagla en kniv da de to måneder før arrestasjonen gjennomførte en stor ransaking av bua hans på jakt etter drapsvåpenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seinere har verken politiet eller Kristiansens forsvarere kunnet gi noen opplysninger om det angivelige beslaget.

Politiaksjonen viser hvor sterkt politiet i lang tid mistenkte Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen for å ha noe å gjøre med barnedrapene. Etterforskerne gjorde alt de kunne for undersøke mistankene - uten å måtte sikte guttene.

Løsningen ble å gjenoppta en kikkersak som var blitt henlagt et halvt år i forveien. Først da Kristiansen kom i søkelyset for drapene, ble anmeldelsen fra en nabokvinne tatt på alvor.

Med bakgrunn i anmeldelsen gikk politiet gjennom alle gjenstander i både Kristiansens bu og på gutterommet i barndomshjemmet. Hele fem etterforskere, deriblant flere Kripos-folk (!) kastet seg på kikkersaken.

Politibetjent Hogne Teigland (39) var med på ransakingen. I går fortalte han lagmannsretten hvordan de videofilmet bua til Kristiansen. Teigland torde ikke besvare spørsmålet fra Kristiansens forsvarere om han allerede på dette tidspunktet var mistenkt for drapene.

Hele Norges coronakart