Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet beslagla russisk fiskebåt på Sunnmøre

Prøvde å stikke av fra en millionregning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fiskebåten eies av et russisk rederi og har vært til en større ombygging ved Fiskerstrand Verft fra februar til sommerferien, skriver Sunnmørsposten.

Det var torsdag ved 9-tiden at mannskapet prøvde å forlate kaien uten samtykke fra verftet. Skipet er kjøpt i Norge, og rederiet har gjort opp for seg underveis, men har ikke betalt den siste andelen på et millionbeløp.

- Da de ikke betalte den siste regningen, måtte vi gjøre det som var nødvendig, og da benyttet vi oss av tilbakeholdsretten, forteller konstruksjonssjef Per Asle Fiskerstrand ved Fiskerstrand Verft.

Han regner med at rederiet gjør opp for seg «når de forstår alvoret».

Mannskapet selv skal ha forklart at de bare skulle bunkre opp på Hessa i Ålesund. Politiet måtte ikke ut på sjøen for å stoppe båten.

- Båten lå nå til kai i Ålesund, og politiet har tatt beslag i båten inntil tingretten tar beslutning om arrest i båten, sier operasjonsleder Ivar Inge Klefstad i Sunnmøre politidistrikt.

(NTB)