Politiet bevæpnes fram til 1. desember

Melder NRK.

FORTSETTER BEVÆPNINGEN:
Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) (i midten), politidirektør Odd Reidar Humlegård (tv) og PST-sjef Benedicte Bjørnland.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FORTSETTER BEVÆPNINGEN: Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) (i midten), politidirektør Odd Reidar Humlegård (tv) og PST-sjef Benedicte Bjørnland. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den midlertidige bevæpningen av politiet fortsetter til 1. desember. Det har politidirektoratet bestemt i dag, melder NRK.

Politidirektoratet opplyste fredag, bare timer før terrorangrepene i Paris, at politiets midlertidige bevæpning skulle opphøre fra og med i morgen.

Selv om den midlertidige bevæpningen fortsetter, vurderes fortsatt trusselbildet som uendret.

- Det viktigste vi nå kan gjøre, er å skaffe oss best mulig oversikt over situasjonen internasjonalt og nasjonalt. Vi har derfor intensivert etterretningssamarbeidet mellom politiet og PST, sier beredskapsdirektør Kaare Songstad i Politidirektoratet.

Politidirektoratet sier det fortsatt er slik at trusselbildet er uendret, men at situasjonen er uoversiktlig etter terrorangrepet i Paris.

Politidirektøren har derfor besluttet at overgangen til fremskutt lagring av politiets skytevåpen utsettes til 1. desember.

Dagbladet oppdaterer saken