Politiet blakke etter Hosein-saken

Etterforskningen av Gry Hosein-saken har kostet Skiens-politiet så mye at de ber om en ekstrabevilgning på 650 000 kroner fra Politidirektoratet for å komme seg gjennom det neste halvåret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets siste beregninger viser at Gry-saken har kostet dem 1,3 millioner kroner. Politimester Arve Schelver er innstilt på at politiet i Skien skal dekke en del av disse kostnadene selv, men synes ikke det er rimelig at de skal dekke alt.

- 1,3 millioner kroner utgjør om lag 25 prosent av vårt driftsbudsjett. Det er i meste laget av det vi kan leve med, sier Schelver til Telemarksavisa.

Dermed blir det umulig å holde budsjettene uten nye penger. Schelver har søkt om en ekstrabevilgning på 650 000 kroner.

- Vi har vanligvis pengereserver som kan brukes til ekstraordinær innsats i forbindelse med større saker, men disse reservene for 2001 har vi brukt opp. Derfor har vi ikke midler til å sette inn ekstra mannskaper i forbindelse med kommende saker, sier politimester Schelver.

Han lover imidlertid at politiet alltid vil ta seg av de største og alvorligste kriminalsakene. Men dette kan fort gå på bekostning av hverdagskriminaliteten.

- Mens etterforskningen av Gry-saken pågikk, reduserte vi narkotikainnsatsen. I tillegg åpnet vi for å henlegge mindre saker på grunn av manglende etterforskningskapasitet, opplyser politimester Schelver til TA.

Ektemannen til Gry Hosein, Gamal Hosein, er siktet for å ha drept sin kone Gry i januar i år.

(NTB)