Politiet ble møtt med våpen: Tror mann har forskanset seg i hus

Stor politiaksjon på Elverum nå. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Har du tips eller bilder? Kontakt oss på 2400@dagbladet.no, eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Det pågår for øyeblikket en større politiaksjon på Jømna i Elverum, der en mann trolig har forskanset seg i et hus.

Politiet opplyser at de ble møtt med våpen da de kom til boligen i 15-tida for å foreta en ransakning. Ifølge TV2 var det snakk om et tohåndsvåpen.

- Vi måtte trekke oss unna og vente på forsterkninger. Det er nå det du kan kalle en frosset situasjon, opplyser operasjonsleder i Hedmark politidistrikt Kjartan Waage til Dagbladet.

Ifølge Waage antar de at mannen fortsatt befinner seg inne i huset, men de er ikke sikre. De har ingen kontakt med vedkommende opplyser han klokka 18.30.

- Vi er usikre på om han kan ha klart å snike seg ut. Fra vi ble møtt med våpen til det kom forsterkninger var det en liten tidsglippe der vi ikke hadde mannskaper rundt hele bygget. Han kan ha kommet seg unna, men vi har som utgangspunkt at han er på stedet.

Av denne grunn ber politiet personer om tips om observasjonen av en mørk grønn Volkswagen LT uten registreringsnummer, sist sett sør for Elverum.

Mannen de forsøker å få kontroll på er i 20-årene og hjemmehørende i Elverum.

Politiet var på stedet for å gjennomføre en ransaking i forbindelse med en annen sak.