Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet ble varslet flere ganger før likfunn

Samboerpar siktet for å ha drept mann i Tromsø.

KOMMUNAL BOLIG: Naboer har flere ganger klaget på paret som nå er siktet for å ha tatt livet av mannen i 60-åra. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Scanpix
KOMMUNAL BOLIG: Naboer har flere ganger klaget på paret som nå er siktet for å ha tatt livet av mannen i 60-åra. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet ble i morges varslet flere ganger før de rykket ut til en kommunal bolig i Tromsø sentrum og fant en mann i 60-åra død. Det opplyser etterforskningsleder Morten Pettersen ved Troms politidistrikt til Dagbladet.

- Vi fikk flere henvendelser tidlig på morgenen, sier han.

Politiet snakket blant andre med mannen som seinere ble funnet død.

Var opprinnelig vitne Politioverbetjent Pettersen holder nå pressekonferanse om drapsetterforskningen sammen med Kurt Pettersen, stasjonssjef ved politihuset i Tromsø. En mann og en kvinne er siktet for drapet.

- De to har bostedsadresse i leiligheten, sier politioverbetjent Pettersen.

Han opplyser videre at drapsofferet er i slekt med den ene siktede.

Det var i 08.30-tida at politiet fant mannen i 60-åra død. Kort tid etter pågrep de og siktet mannen som bor i huset, og samboeren ble tatt med til politihuset som vitne. Etter en stund ble også hun siktet.

Tre samtaler Nordlys er til stede på pressekonferansen. Der kommer det fram at politiet ble oppringt fra boligen tre ganger i morges. Den første samtalen fant sted klokka 07.49. Først i 08.30-tida rykket de ut til huset på Tromsøya og fant den avdøde.

Spesialenheten for politisaker er nå koblet inn i saken. Det blir trolig aktuelt å granske lydloggene fra samtalene mellom boligen og politiets operasjonssentral.

Ifølge stasjonssjef Pettersen gikk meldingene bl.a. ut på sjikane, og kvinnen som bor i huset, skal ha ønsket å få en person fjernet fra stedet.

Den døde mannen er utsatt for stump vold, opplyses det.

- Bråk De to siktede, som er i 30- og 40-åra, har kriminelt rulleblad.

Naboer forteller at paret flyttet inn i leiligheten for et års tid siden. De beskriver et stormfullt år, med flere utrykninger fra politiet og ambulansetjenesten.

- Det har vært mye roping, skriking og høy musikk, sier de til Dagbladet.

De siktede sitter nå på politihuset; den ene er allerede blitt avhørt, mens den andre ikke ønsker å avgi forklaring.

- Vi har gjort undersøkelser og gjennom avhør av naboer og vitner fått et greit inntrykk av hva som har skjedd, sier Morten Pettersen på pressekonferansen ifølge Nordlys.

Etterforskere foretar nå tekniske undersøkelser i boligen. Området rundt huset er sperret av.

Tirsdag kveld opplyser politiet at de to som er pågrepet i saken, en mann og ei kvinne, vil bli sittende i politiet sin varetekt og de vil trolig bli fremstilt for varetektsfengsling førstkommende virkedag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media