Politiet ble varslet om festbråk to ganger før de rykket ut. I mellomtida ble 17-åringen stikkskadd

- Vi hadde ikke kapasitet. I går døde gutten av skadene.

BLE VARSLET: Politiet valgte å overse to varsler om festbråk ved denne adressen i Hokksund i Drammen. Da de bestemte seg for å rykke ut, hadde en 17-åring blitt stikkskadd. Han døde søndag av skadene. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no
BLE VARSLET: Politiet valgte å overse to varsler om festbråk ved denne adressen i Hokksund i Drammen. Da de bestemte seg for å rykke ut, hadde en 17-åring blitt stikkskadd. Han døde søndag av skadene. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.noVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet skal ha vært midt i et vaktskifte og hadde derfor ikke kapasitet til å rykke ut på meldingen om festbråk i Hokksund lørdag. Klokka 23.16, en time etter første varsling var politipatruljen på et annet oppdrag, skriver Drammens Tidende.

Først da politiet fikk melding om alvorlige skader på addressen, rykket de ut. Klokka var da 23.22, og det var den tredje varselen fra naboene, ifølge avisa.

I mellomtida hadde en 17 år gammel gutt fått stikkskader.

I går døde han av skadene.

- Vi hadde ikke kapasitet de første gangene. Da vi hørte det var en alvorlig skade var vi på stedet to minutter etter at vi ble varslet, sier lensmann Stig Rønneberg ved Øvre Eiker lensmannskontor til Drammens Tidende.

Selv om det var loggført høylytt festbråk i den første meldingen til politiet, klokka 22.23, ventet politiet enda en time før de rykket ut.

- Vi får veldig mange meldinger om festbråk i helgene, og vi rykker ikke ut på slike meldinger, i alle ikke såpass tidlig på kvelden. Det var ingen ting i de to første meldingene som indikerte noe mer enn festbråk, sier Sven Røsaker, operasjonsleder ved Søndre Buskreud politidistrikt til avisa.