Politiet brakk ankelen på mann (38)

Politiet mener det var et «hendelig uhell» at de knekte ankelen på en mann (38) i Oslo sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Oslopolitiet ville pågripe 38-åringen for besittelse av narkotika klokka 14.45 i dag, i krysset mellom Skippergata og Karl Johans gate. Mannen skal ha satt seg til motverge, og i basketaket som fulgte røyk mannens ankel.

Øyenvitner

- Vi var på vei oppover Karl Johan og hørte masse brøling. Mannen holdt seg til foten. Den var vridd nesten 180 grader. Politiet ropte til folk at de skulle gå vekk. Da politifolkene forsøkte å vri foten hans tilbake i stilling, skrek han høyt, sier øyenvitne Anders Lundberg (17) til Dagbladet.no.

Volda-gutten var i Oslo i går i forbindelse med en håndballturnering sammen med kameratene Sondre Skår (17) og Espen Rustad (16). Guttene forteller at det tok rundt en halvtime før ambulansen kom til stedet.

- Det var en rekke folk som sto og så på. Både folk fra narkotikamiljøet og andre. En politimann satt med kneet oppå foten til mannen som skrek stygt. Da var det allerede for seint. Jeg dukket ned i sekken etter kamera. Vi hørte politiet si at dette er noe som kan skje under en pågripelse, forteller Lundberg.

Skriver rapport

Operasjonsleder Harald Skjelbred i Oslo politidistrikt sier at politiet anser episoden som et «hendelig uhell».

- Mannen satte seg til motverge da politiet skulle pågripe ham for besittelse av narkotika. I basketaket som fulgte brakk ankelen hans. Han ble kjørt i ambulanse til Ullevål universitetssykehus. Vi ser dette som et hendelig uhell i forbindelse med et basketak, men patruljen vil selvfølgelig skrive rapport, sier Skjelbred til Dagbladet.

KNEKT ANKEL: Oslopolitiet knekte ankelen på en mann (38) i Oslo sentrum i går ettermiddag. Alle foto: ANDERS LUNDBERG
KNEKT ANKEL: Oslopolitiet knekte ankelen på en mann (38) i Oslo sentrum i går ettermiddag. Alle foto: ANDERS LUNDBERG Vis mer

Sefo er ikke varslet om opptrinnet. Episoden vil i utgangspunktet ikke bli etterforsket av Sefo, med mindre 38-åringen anmelder politifolkene eller patruljens rapport avslører noe som tilsier slik gransking.