Politiet: Brann i dødsvoldsiktets leilighet var påsatt

Ildspåsettelse flere steder.

BRANT: I drapssiktedes leilighet i Ballangen brøt det i helgen ut brann. Den var påtent, sier politiet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BRANT: I drapssiktedes leilighet i Ballangen brøt det i helgen ut brann. Den var påtent, sier politiet. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brannen i leiligheten til en dødsvoldsiktet mann i Ballangen skyldtes ildspåsettelse flere steder, slår politiet fast.

«Den tekniske etterforskningen har avdekket at ulmebrannen var resultat av ildspåsettelse på flere steder i leiligheten», skriver politiet i en pressemelding.

- Dette åpner en interessant hypotese for politiet, sier etterforskningsleder Jostein Kroken ved Narvik politistasjon til Dagbladet.

Leiligheten som ble forsøkt påtent tilhører den 23 år gamle mannen som er siktet, og har ekjent seg skyldig i, drapet på 21 år gamle Martin Bjørge Liebraaten og drapsforsøk på en 20 år gammel mann på Skjombrua i Narvik 1.november.

Ild flere steder i leiligheten

Det var en beboer i 2.etasje i huset som merket røyklukt i fem-tiden natt til lørdag.

- Etter at brannen er slukka og under kontroll så foretar vi en åstedsundersøkelse. Det viser seg at det har vært en ulmebrann. Politiet finner at det har vært ild på forskjellige plasser inne i leiligheten, sier Kroken.

Da leiligheten ble påtent var den frigitt av politiet, etter å ha vært avsperret i forbindelse med tekniske undersøkelser knyttet til drapssaken.

Den drapssiktede 23-åringen bodde alene i leiligheten.

- Han er allerede avhørt om saken, sier Kroken.

- Kan du si noe om hva som kom fram i avhøret?

- Nei, jeg vil ikke kommentere hva som kom fram da. Han har status som fornærmet i denne saken.

Den 20 år gamle mannen som ble forsøkt drept skadd den dramatiske kvelden ved Skjombrua, er ikke avhørt om brannen.

- Han ble sist avhørt forrige onsdag. Vi vurdere fortløpende om vi skal ha flere avhørt, sier Kroken.

Politiet har i etterkant av brannen gjennomført en rundspørring i området, og i forbindelse med rundspørringa har politiet en rekke personer de vil kontakte.

Jobber med tips

Så langt har politiet mottatt tre tips som de jobber videre med.

«Politiet ser svært alvorlig på saken, da vi mener brannen er påsatt og videre at det befant seg andre beboere i bygget. Vi holder fortsatt muligheten åpen for at brannen har sammenheng med drapssaken 1.november», skriver politiet.

Da leiligheten ble påtent var den frigitt av politiet, etter å ha vært avsperret i forbindelse med tekniske undersøkelser knyttet til drapssaken.

Politiet har så langt ingen mistenkte i saken.

Det var hjemme hos den drapssiktede 23-åringen dramaet startet tirsdag for snaue to uker siden.

Uenighet

Han ble oppsøkt hjemme av to menn. Da skal det ha oppstått en uenighet, som eskalerte.

23-åringen ble etterhvert med de to mennene i en bil. Diskusjonene skal så har fortsatt, og blitt stadig mer intens, noe som endte med at 23-åringen trakk en kniv og slo rundt seg da de hadde kommet til Skjombrua, 15 kilometer fra Narvik.

21 år gamle Martin Bjørge Liebraaten døde av skadene han ble påført, mens en 20-åring ble sendt til sykehus.