Politiet: Brann ved planlagt mottak var trolig påsatt

Ber om bistand fra Kripos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brannen ved et planlagt asylmottak i Grue natt til onsdag antas å være påsatt, opplyser politiet til avisa Glåmdalen.

Både lokalt politi og Kripos har gransket åstedet, som etter planen skal bli et omsorgssenter for mindreårige flyktninger.

- De tekniske sporene vi har funnet på stedet gjør at vi antar at brannen er påsatt. Jeg kan ikke kommentere hvilke funn det er på nåværende tidspunkt, forteller lensmann i Solør, Jørn Flatha, til Dagbladet.

- Hva vet dere om hendelsesforløpet?

- Vi er på starten av etterforskninga, men det vi vet er at brannen startet rundt klokka halv fem i natt. Brannen ble slukket raskt, og vi har sikret spor som må følges videre. Vi fortsetter også med rundspørringer imorgen, sier Flatha.

Bedt om bistand Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken, men har bedt om bistand fra Kripos.

- Med tanke på det vi har sett i Sverige, har vi bedt om bistand fra Kripos til tekniske undersøkelser.

Politiet ønsker nå kontakt med personer som passerte Svullrya i Grue mellom klokka 02 og 05 i natt.

Bygget det brant i i natt, var under ombygging fordi kommunen har vedtatt å etablere omsorgssenter for enslige flyktninger under 15 år i det gamle skolebygget på Finnskogen.

Ifølge ordfører Wenche Huser Sund skulle det komme ti flyktninger allerede 1.desember.

- Dette er ordentlig utrivelig. Når sånt som dette skjer merker du liksom at situasjonen kryper nærmere, sier den nyvalgte ordføreren til Dagbladet.

Kommunen med snaut 5000 innbyggere har hatt fastboende enslige mindreårige flyktninger i lang tid, men har tatt imot flere enn før etter flyktningkrisen i høst. I dag bor det i følge ordføreren mellom 30-40 enslige mindreårige i kommunen. I tillegg ble det i høst opprettet et midlertidig akuttmottak på Blostrupmoen i privat regi.

Det er imidlertid ikke klart hva som er motivet for brannen - og ordføreren sier hun ikke har registrert noen motvilje mot å bosette flyktninger.

- Jeg har undersøkt en god del i dag, og det virker som om befolkningen på Finnskogen er positive til dette, spesielt med tanke på at det er mindreårige flyktninger. Jeg tror finnskogingene i dag er litt overraska over at dette har skjedd, sier hun.

Andre brann på kort tid Brannen i Grue skjer nøyaktig en uke etter at Hemsedal statlige mottak brant. Her har politiet foreløpig ingen teori om hva som startet brannen.

Nå vil de kartlegge alle som har vært i området på tidspunktet brannen startet. Foreløpig er det ingenting som tyder på at brannen i Hemsedal er påtent.

- Vi etterforsker fortsatt for fullt enda, og Kripos bistår både taktisk og teknisk, sier lensmann Inger Lill Lanes i Gol- og Hemsedal. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram