Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet brukte 72 minutter på å finne skytterens rom. Der skal de ha funnet nesten 20 våpen

Da politiet tok seg inn på hotellrommet politiet mener Stephen Paddock brukte for å drepe 59 personer, var han allerede død.

RAIDET HOTELLET: Her er samtalen mellom politiet da de gjennomførte en kontrollert sprengning for å ta seg inn på hotellrommet. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fra politiet fikk de første meldingene om massakren i Las Vegas og til de var inne på rommet til den mistenkte massedrapsmannen Stephen Paddock (64), gikk det én time og tolv minutter.

Det melder NBC News.

Politiet fikk de første meldingene om det som skulle vise seg å bli USAs verste masseskyting i fredstid klokka 22.08 søndag kveld lokal tid.

Da begynte politipatruljer å søke etter stedet Paddock brukte til å drepe 59 personer, og skade over 500 andre.

Var allerede død

Paddock sjekket torsdag inn på kasinohotellet Mandalay Bay i Las Vegas, langs Las Vegas Strip. Fra sitt rom i 33. etasje hadde han full utsikt til den åpne plassen hvor en countryfestival fant sted.

Countryartisen Jason Aldean headlinet festivalkvelden, og det var rundt 22 000 personer tilstede.

Å stadfeste hvor skuddene kom fra, var ifølge CBS News vanskelig. Politiet begynt å gjennomsøke hotellet fra 30. etasje. De jobbet seg deretter oppover. Da de kom seg til 33. etasje, skal de ha skjønt at det var riktig etasje med en gang.

Klokka 23.20 foretok politiet en kontrollert sprengning for å ta seg inn på Paddocks rom. Da de tok seg inn, var Paddock allerede død, ifølge Las Vegas-politiet.

Hundrevis av patroner

Tidligere har politiet sagt at de fant en rekke våpen inne på hotellrommet. Nå melder The New York Times at det ble funnet flere enn 19 rifler inne på Paddocks rom.

Jason Aldean (40) skulle avslutte festkvelden. I stedet måtte artisten flykte for livet da skytingen startet. Video: Luke Broadlick / Drew Akiyoshi / CNN / Foto: Veda Jo Jenkins/REX/Shutterstock Vis mer

Blant våpnene politiet fant, var det montert kikkertsikter på to av riflene, ifølge avisa. Riflene med kikkertsiktene var montert på stativer og posisjonert rett foran de to vinduene, som var knust.

Flere av riflene skal ha vært helautomatiske, skriver The Wall Street Journal.

Politiet fant også hundrevis av patroner på rommet, ifølge New York Times.

Reint rulleblad

Paddock skal ha handlet alene, han skal ikke ha hatt noen bånd til internasjonale terrororganisasjoner.

Det er tilsynelatende ingenting i hans fortid som skulle tilsi at 64-åringen kunne komme til å stå bak noe slikt.

Bortsett fra en mindre trafikkforseelse, skal Paddock ha hatt et reint rulleblad, ifølge The New York Times.

NB! STERKE BILDER: Minst 50 er drept og over 200 er skadd i det som er en av de verste massakrene i USAs historie. Video: @ValleyPrivate/Instagram /Issaid Sepulveda / Drew Akiyoshi via CNN Vis mer

Han var derfor ikke i søkelyset til føderale myndigheter.

64-åringens registrerte bosted var en seniorbolig i Mesquite - en småby rundt 130 kilometer nordøst for Las Vegas han flyttet til i juni i fjor.

Før det skal Paddock ha bodd en periode i Reno, ifølge The Telegraph.

- Fullstendig målløse

Broren til den mistenkte Las Vegas-skytteren snakket mandag ettermiddag norsk tid med en rekke amerikanske medier, deriblant NBC News.

Han forteller at familien ikke forstår noen ting.

- Mars krasjet nettopp med jorda. Vi er fullstendig målløse. Jeg forstår ikke hvordan han kunne synke så lavt, skade andre, sier broren, ifølge NBC News.

- ONDSKAP: Under en direktesendt tale til folket, klokka 17 norsk tid, kalte president Donald Trump hendelsen «ren ondskap». Video: CNN Vis mer

- Ren ondskap

Under en direktesendt tale til det amerikanske folket, klokka 17 norsk tid, kalte USAs president Donald Trump hendelsen «ren ondskap».

- Dette var en handling av ren ondskap. Føderale myndigheter jobber nå nært med lokale myndigheter for å bistå i etterforskningen.

Trump rettet i talen en stor takk til politiet i Las Vegas og alle nødetatene.

Jeg vil takke politiet og alle dem som hjelp til med å redde mange liv, uttalte han og fortsatte:

- Vi ber for dere, og vi er her for dere. Vi ber Gud hjelpe dere å komme dere gjennom denne mørke tiden. i Bibelen står det at Herren står nær dem som lider. Vi søker trøst i disse ordene.

- Vårt bånd kan ikke ødelegges av vold.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!