- Politiet brukte falskt pass for å sende nigeriansk kvinne ut av Norge

Vanlig praksis, ifølge Politiets utlendingsenhet.

- DET ER UREDELIG:  Advokaten til den nigerianske kvinnen mener det er uredelig og uverdig av Politiets Utlendingsenhet (PU) å bruke et falskt pass for å sende kvinnen til Nigeria. PU kan ikke kommentere saken konkret, men sier det ikke er et helt uvanlig fenomen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
- DET ER UREDELIG: Advokaten til den nigerianske kvinnen mener det er uredelig og uverdig av Politiets Utlendingsenhet (PU) å bruke et falskt pass for å sende kvinnen til Nigeria. PU kan ikke kommentere saken konkret, men sier det ikke er et helt uvanlig fenomen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den nigerianske kvinnen ble onsdag uttransportert fra Norge til Nigeria med det som etter alle solemerker var et falskt pass.

Selv om hun oppga at passet hun hadde var falskt, og UNE og politiet mente at det «overveiende sannsynlig» var falskt, brukte Politiets utlendingsenhet (PU) passet for å få kvinnen ut av landet.

- Vi mener dette er uredelig gjort av PU å bruke et reisedokument som tidligere ble stemplet som falskt. Det er et klart tegn på at PU er ivrige på å få sendt ut folk, sier advokatfullmektig Therese Schøne ved advokatfirmaet Kløvfjell til Dagbladet.

Sendt med falskt pass Kvinnen var prostituert i Norge og ble pågrepet av politiet i 2008. Da hadde hun passet på seg, men gjorde det klart at dette ikke var hennes virkelige identitet. Hun har forklart at hun fikk passet under reisen.

- Hun er identifisert som offer for menneskehandel, sier Schøne til Dagbladet.

- Passet er undersøkt med tanke på ektehet. Undersøkelser foretatt av politiet tilsier at passet overveiende sannsynlig er forfalsket, skriver UNE i avslaget på asylsøknaden fra 2013. De sier de ikke kan vite sikkert hva som er hennes rette identitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer