Politiet brukte tre år på å etterforske - offeret fikk utgifter på 200 000,-

Nå krever offeret erstatning.

BEKLAGER: Politiadvokat Aage Sliper Midling sier han har stor forståelse for Tødenes misnøye, og sier det er politiets bemanning og arbeidsmengde som er årsaken til situasjonen. Arkivfoto: Ole Morten Melgård
BEKLAGER: Politiadvokat Aage Sliper Midling sier han har stor forståelse for Tødenes misnøye, og sier det er politiets bemanning og arbeidsmengde som er årsaken til situasjonen. Arkivfoto: Ole Morten MelgårdVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fordi politiet brukte tre år på å etterforske en åpenbar svindelsak fikk gjerningsmannen redusert straff og offeret ble påført utgifter på 200 000 kroner. Nå krever offeret erstatning fra politiet.

Da Gro Nordstrand Tødenes og ektemannen ble svindlet for 940.000 kroner i 2011 anmeldte de forholdet til politiet, men ingenting skjedde, skriver Dagens Næringsliv.

I stedet gikk paret til sivil straffesak mot selgeren i et båtfirma som bare hadde beholdt pengene for en båt han allerede hadde solgt to ganger før. Pengene gikk til mannens private forbruk.

Paret fikk full medhold i tingretten og deretter lagmannsretten. I mellomtiden døde hennes ektemann av kreft. I tillegg hadde firmaet til mannen gått konkurs, og Tødenes har derfor aldri sett noe til pengene.

Straffesaken mot mannen fra politiet kom opp først tre år etter at den ble anmeldt, og mannen, som ble kjent skyldig i grovt bedrageri, fikk bare betinget fengsel på grunn av sommelet. Han ble også dømt til å betale 5.000 kroner i sakskostnader.

Gro Nordstrand Tødenes sitter på sin side igjen med 200.000 kroner i sakskostnader fra den sivile straffesaken i tillegg til at hun kan se langt etter de 940.000 kronene hun ble bedratt for.

- Politiets sommel var årsaken til at vi gikk til søksmål, men resultatet ble at vi måtte betale sakskostnader på 200.000 kroner. De krever jeg nå erstattet av politiet, sier hun.

Politiadvokat Aage Sliper Midling sier han har stor forståelse for Tødenes misnøye, og sier det er politiets bemanning og arbeidsmengde som er årsaken til situasjonen.

(NTB)