- Politiet brukte ulovlige metoder

STAVANGER (Dagbladet): KRIPOS-ledelsen vil uansett utfall foreta en fullstendig og grundig gjennomgang av etterforskningen i Birgitte-saken. Politiet fikk nådeløs kritikk i retten i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarer Sigurd Klomsæt anklaget både etterforskingsleder Ståle Finsal og avhører Stian Elle for å drive med et urent spill.

_Det er de merkeligste forklaringer de har servert her i retten, sa Klomsæt med klar adresse til utsagn i dagbøkene til Elle og lensmannsbetjent Lars Grindheim.

Klomsæt mener politiet benyttet seg av straffbare metoder i avhørene av fetteren.

_Det trues, skremmes og lyves, tordnet Klomsæt.

Full gjennomgang

På første benk i rettssalen satt Sturla Osen, fungerende leder for etterforskingsavdelingen, og noterte seg kritikken fra fetterens forsvarere.

I forrige uke var også avdelingsleder Reidar Nilsen fra teknisk avdeling på plass i retten. Når saken er over, skal de evaluere jobben som deres tjenestemenn har gjort på Karmøy. Det blir en meget viktig jobb, sjelden er KRIPOS-tjenestemenn utsatt for så kraftig kritikk som i denne spesielle drapssaken.

Ståle Finsal møtte i går for tredje gang i retten, på grunn av et brev som en tidligere ansatt ved Haugesund politidistrikt har sendt lagmannen.

Brevskriveren trakk fram en konkret person som ikke skulle være sjekket ut av saken. Bak lukkede dører måtte Finsal svare på hvordan politiet har alibisjekket flere personer.

Etter det Dagbladet erfarer, er det spesielt tre navn som forsvarerne ville vite mer om. Dette skal være personer med tilknytning til Karmøy, to av dem skal være straffedømt for lignende forbrytelser.