- Politiet burde reagert tidligere

Vaktansvarlig Stig Bergaust ved utestedet Baronen og Baronessen i Oslo mener politiet burde reagert tidligere da de ble varslet om at det kunne bli bråk ved utestedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Politiet burde kommet tidligere. Vi kontaktet politiet da vi skjønte at noe var på ferde, sier Stig Bergaust til VG Nett.

Han mener politiet og dørvaktene i Oslo sentrum må bli bedre på å samarbeide.

Ifølge Bergaust kontaktet dørvaktene på Baronen og Baronessen politiet etter at tre menn av asiatisk opprinnelse ville inn på utestedet, men ble nektet da legitimasjonen deres viste at de var under 20 år. Aldersgrensen ved Baronen og Baronessen er 23 år.

Trusler

De tre personene skal ha truet dørvaktene og sagt at de ville komme tilbake for å ta dem. De skal også ha vist «pistoltegn» med hånden. Hendelsen fant sted omkring halvannen time før skytingen på utestedet. Politiet kom til stedet, snakket med dørvaktene og dro igjen.

Noe senere kontaktet dørvaktene politiet på nytt da de fikk beskjed om at mennene samlet seg for å gå løs på dem. Det ble da ringt etter en patruljebil, men den kom ikke. Vaktene tok nok en telefon da de fikk opplysninger om at mennene hadde samlet seg i Rosenkrantzs' gate og at de hadde våpen.

Ifølge kriminalvakta ved Oslo politidistrikt ble politiet varslet to minutter før skyteepisoden var et faktum. Kriminalvakt Oddleif Sveinungsen ved Oslo politidistrikt ønsker ikke å kommentere hvorvidt de fikk telefoner fra Baronen og Baronessen natt til søndag.

- Jeg kan ikke svare på dette. Det eneste jeg vet er at vi fikk melding om situasjonen litt før klokken 03.00, to minutter før skytingen, sier Sveinungsen til VG nett.

Tidligere skyteepisode Det har tidligere vært konflikter mellom gjester som har villet inn på Baronen og Baronessen og dørvaktene på stedet. 14. mai i fjor pågrep politiet tre menn av utenlandsk opprinnelse utenfor utestedet, hvor de angivelig skal ha forsøkt å skyte mot en av dørvaktene.

Politiet fant en pistol med lyddemper og flere patroner i gaten. Det hadde ikke lyktes våpenets eier å fyre av pistolen fordi han ikke fikk patronene inn i kammeret.

En dørvakt på Baronen og Baronessen har tidligere blitt anmeldt for rasistisk vold av Organisasjonen Mot Offentlig Diskriminering (OMOD. Samtidig ble også eieren av nattklubben og dørvakten anmeldt for utestedsdiskriminering etter at to afrikanere ble nektet adgang til stedet sommeren 1999, angivelig fordi de skal ha hatt feil fottøy.

Den ene dørvakten skal ha opptrådt aggressivt på en slik måte at den ene afrikaneren måtte til legevakta etterpå.

Saken ble henlagt etter bevisets stilling et halvt år etter. (NTB)