DRAP: Likfunnet ble avdekket etter at et vitne så mennene frakte en koffert mot skogen bak Ammerud skole. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
DRAP: Likfunnet ble avdekket etter at et vitne så mennene frakte en koffert mot skogen bak Ammerud skole. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Etterforskningen av Ammerud-drapet er avsluttet

Politiet: Da en mindre mengde hasj ble borte, endte det med drap og partering

Politiet i Oslo har avsluttet etterforskningen mot de tre som er siktet for drapet på en 35 år gammel mann på Ammerud i april i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn på 25 og 27 år er varetektsfengslet i saken, mens en 28 år gammel kvinne er løslatt, men fortsatt siktet, skriver Aftenposten.

- Det har vært en omfattende etterforskning. En mindre mengde hasj skal ha blitt borte, og dette utviklet seg så til en krangel som ender med drap og partering, sier politiadvokat Kari Kirkhorn.

Ifølge avisen skal den 35 år gamle mannen ha vært i leiligheten til en av de siktede for å kjøpe hasj. Etter en krangel om hvor mye han fikk med seg, førte det til at mannen ble drept og partert og lagt i en koffert. En kvinne meldte så fra til politiet etter å ha sett to menn i området som prøvde å få med seg en tung koffert.

25-åringen, som ifølge politiet blir ansett som mest aktiv i drapet, har bare erkjent den forutgående volden mot mannen, mens 27-åringen erkjenner straffskyld for både forsettlig drap og partering. Kvinnen erkjenner å ha vært til stede, men avviser å ha hatt en aktiv rolle.

Ifølge Kirkhorn vil hennes innstilling i saken om kort tid bli sendt videre til statsadvokat og riksadvokat for påtalebeslutning.