Politiet: Dette er våpenet mannen trakk av midt i Oslo

Mannen som trakk av mot en tilfeldig forbipasserende brukte trolig et ungarskprodusert gassdrevet gevær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Våpenet som ble trukket fram og rettet mot forbipasserende i Storgata i Oslo søndag, er trolig et ungarsk-produsert gevær av denne typen. Det opplyser politiførstebetjent Einar Kroglund til Dagbladet. De siste dagene har det vært hos Kripos for analyser.

Krutt og gummikuler Våpenet er produsert for å skyte harde gummikuler. De kan gjøre stor skade på nært hold, ifølge produsentens egen reklamevideo (se over).

Geværet koster i underkant av 2 700 norske kroner på firmaets hjemmeside.

Våpenet bruker patroner og kruttladning, men finnes også som en gassdrevet modell og brukes taktisk av politi i flere land, ifølge Kroglund.

Stor politijakt Politiet har jaktet på den uidentifiserte hvite mannen mellom 40 og 60 år siden søndag, da han trakk et våpen av samme typen i Oslo sentrum. Deretter rettet han det mot en tilsynelatende tilfeldig forbipasserende og sa «money».

Han skal deretter ha trukket av, men våpenet ga bare fra seg et «klikk», ifølge vitner. Ingen ble skadet, men politiet satte inn store mannskaper for å finne ham. Våpenet ble funnet på en Starbucks-cafe i Torggata kort tid senere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.