Politiet: Dette skjedde da Janne Jemtland ble drept

Etterforskningen av drapet i Brumunddal nærmer seg slutten.

VIKTIG BEVIS: Politiet sier de har funnet bevis en av bilene som den siktede drapsmannen disponerte og mener han må ha brukt den på drapsnatta. Her blir en av mannens biler fraktet bort fra parets eiendom i Brumunddal. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VIKTIG BEVIS: Politiet sier de har funnet bevis en av bilene som den siktede drapsmannen disponerte og mener han må ha brukt den på drapsnatta. Her blir en av mannens biler fraktet bort fra parets eiendom i Brumunddal. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMAR (Dagbladet): Politiet nærmer seg nå sluttfasen av etterforskningen mot Janne Jemtlands ektemann (47).

Saken mot den tidligere fremmedlegionæren som politiet mener drepte kona si natt til 29. desember i fjor er allerede forhåndsberammet i Hedmarken tingrett fra 12. november.

Politiet har nå derfor dannet seg et klart bilde av hva de mener skjedde den aktuelle natta etter en romjulsfest i fjor.

Fant pistol

Ektemannen nekter straffskyld for forsettlig drap, men har forklart seg i detalj om hva som skjedde før, etter og under hendelsen. Han hevder det dødelige pistolskuddet som traff Janne Jemtland var et uhell.

Den oppfatningen deler ikke politiet.

8. mai, etter en rekke søk i blant annet dyp snø, ble den aktuelle pistolen funnet i ski- og turområdet Vangsåsen mellom Hamar og Brumunddal. Det var den siktede selv som pekte ut området for politiet. Det var også han som fortalte politiet at de kunne finne Janne Jemtland i Glomma ved Eid bru i Våler. Funnet ble gjort 15 dager etter at hun døde.(Saken fortsetter under grafikken)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer