Hets mot Lan Marie Berg:

Politiet: Disse kan bli kontaktet

Politiadvokat Viola Bjelland sier politiet ser alvorlig på hetsen mot Lan Marie Berg, og at flere kan bli kontaktet av politiet i forebyggende øyemed - selv om ytringene deres ikke er å regne som straffbare.

HETSET: Onsdag ble det klart at Oslo-politiet etterforsker hetsen mot mot MDGs Lan Marie Berg. Foto: Vidar Ruud / NTB
HETSET: Onsdag ble det klart at Oslo-politiet etterforsker hetsen mot mot MDGs Lan Marie Berg. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Politiet mistenker at en eller flere av ytringene som er framsatt mot Lan Marie Berg kan være straffbare. Mistanken gjelder en type straffbare handlinger som politiet prioriterer, og som vi tar på største alvor. Det er fordi det kan legge en demper på den offentlige debatten, og at det av den årsak kan være en trussel mot demokratiet.

Det sier politiadvokat Viola Bjelland til Dagbladet, etter at det onsdag ble klart at politiet vil etterforske ytringer som er framsatt mot Lan Marie Berg (MDG), byråd for miljø og samferdsel i Oslo.

- Vi er i initialfasen av etterforskningen, og det er en god del meldinger vi må gå gjennom. Vi utelukker ikke at det kan være flere lovhjemler som blir overtrådt. Det er nok også et stort antall ubehagelige ytringer som ikke er straffbare, sier hun.

Disse kan bli kontaktet

Hvor mange meldinger politiet vil måtte ta for seg for seg, er for tidlig å si. Bjelland vil heller ikke si hvor mange personer politiet har i kikkerten.

- Generelt ønsker vi ikke å kommentere detaljer i etterforskningen så tidlig i saken. Men det å ta avhør er en naturlig del av etterforskningen, sier Bjelland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer