SAVNET ELLER DREPT: Charlotte E. Trego og Wanda J. Lemons (på øverste rad) er savnet. Tameka Lunch, Shasta Himelrick, Timberly Claytor og Tiffany D. Sayre er drept. Nå frykter politiet en seriemorder. Foto: Chillicothe Police Department
SAVNET ELLER DREPT: Charlotte E. Trego og Wanda J. Lemons (på øverste rad) er savnet. Tameka Lunch, Shasta Himelrick, Timberly Claytor og Tiffany D. Sayre er drept. Nå frykter politiet en seriemorder. Foto: Chillicothe Police DepartmentVis mer

Politiet dobler dusør for å løse drapsgåter. Frykter seriemorder har drept seks kvinner

Fire døde - to savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske byen Chillichote i delstaten Ohio preges av en flere drap og forsvinninger. Fire kvinner er drept, og ytterligere to er savnet. Amerikanske medier og politi spekulerer i at en seriemorder står bak ugjerningene.

I jakten på å løse gåtene har politiet nå doblet dosøren for tips som kan løse saken fra 2 500 dollar til 5 000 per offer. I norsk valuta tilsvarer det 39 400 kroner etter dagens kurs.

- Vi må holde motet opp, selv om vi vet vi ikke har noen tryllestav. Vi skal ikke gi oss før denne saken er løst, sier Ross County-aktor Matthew Schmidt.

Likhetstrekk Bakgrunnen for mistanken om en seriemorder er flere likhetstrekk ved ofrene, som alle er blitt borte i løpet av de siste 13 månedene.

Kvinnene har lignende historier som blant annet inneholdt misbruk av narkotika. Flere av dem hadde også prostituert seg for å finansiere avhengigheten, ifølge The Washington Post.

I tillegg til dette skal flere av de savnede eller drepte kvinnene ha kjent til hverandre, og de aller fleste av dem var mødre, opplyser politiet.

Det lokale politiet har nå fått bistand fra FBI, og det arbeides med å lage en profil av den mulige seriemorderen. Disse fellestrekkene er noe av det som styrker politiets teori om at en seriemorder står bak.

- Jeg vil ikke gå ut og slå fast et vi her har med en seriemorder å gjøre, men det er et lite samfunn vi lever i, og antallet kvinner som er drept eller savnet, er høyt, sier Mike Preston ved Ross County sheriff-departement.

Pakket inn Byen Chillichote har litt mindre enn 21 000 innbyggere, og mange i lokalbefolkningen har nå engasjert seg i saken. Blant annet er det blitt opprettet flere grupper på Facebook.

Ett av ofrene er Tiffany Sayre (26). Hun ble meldt savnet den 11. mai i år, og ble funnet død på lørdag 20. juni.

Lokalavisa Chillicothe Gazette skriver at politiet under en pressekonferanse på mandag opplyste at Tiffanys døde kropp var pakket inn i et hvitt teppe, i tillegg til at munnen hennes var teipet igjen.

- Enkelt sted å dumpe et lik Politiet ga ingen opplysninger om hva de mente var dødsårsak, ifølge avisa. Det vil nå bli gjennomført en obduksjon av den døde kroppen.

Tiffany ble funnet ikke langt unna stedet der liket av en annen kvinne, Tameka Lynch, ble funnet i slutten av mai 2014 i fjor, skriver lokalavisa.

- Dette er en avsidesliggende plassering. Det ville være enkelt for noen å komme hit og dumpe et lik, sier sheriff George Lavender.