PÅTENT?: Politiet mistenker at domkirken i Bergen ble forsøkt påtent natt til onsdag. Branntilløpet ble raskt slukket.
Foto: Willy Haraldsen / SCANPIX
PÅTENT?: Politiet mistenker at domkirken i Bergen ble forsøkt påtent natt til onsdag. Branntilløpet ble raskt slukket. Foto: Willy Haraldsen / SCANPIXVis mer

Politiet: Domkirken i Bergen forsøkt påtent

Brannen raskt slukket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mistenker at domkirken i Bergen ble forsøkt påtent natt til onsdag. Branntilløpet ble raskt slukket.

Politiet og brannvesenet rykket ut til stedet i 1-tiden etter at en automatisk brannalarm var blitt utløst, skriver Bergens Tidende.

- Vi var der etter få minutter, og det ble avdekket et branntilløp som nokså kjapt ble slukket av brannvesenet, sier operasjonsleder Erik Hole i Hordaland politidistrikt.

Ifølge avisen var det både røyk og flammer da mannskapene kom fram til kirken. Politiet frykter at en brannstifter går løs, og hadde natt til onsdag mange patruljer ute i sentrum som undersøkte saken.

- Vi er interessert i å komme i kontakt med personer som befant seg i nærheten av Domkirken, og da setter vi en ganske vid radius, i 1-tiden i natt. Hvis noen har opplysninger, ber vi dem om å ta kontakt, sier Hole.

Bergen domkirke er en langkirke i stein fra 1150. Den har vært utsatt for flere branner på både 1200-, 1400- og 1600-tallet. Den ble restaurert i 1883 og 1884, ifølge Bergen byleksikon.

(NTB)